Ako Nainštalovať Blatníky Na Bicykel

Obsah:

Ako Nainštalovať Blatníky Na Bicykel
Ako Nainštalovať Blatníky Na Bicykel

Video: Ako Nainštalovať Blatníky Na Bicykel

Video: Ako Nainštalovať Blatníky Na Bicykel
Video: Installation of fenders MTB / Instalace MTB blatníků 2024, Apríl
Anonim

Blatníky bicykla, rovnako ako ostatné časti, majú zvyčajne pokyny alebo schematické výkresy, ktoré vám poradia, ako ich pripevniť na bicykel. Preto by vám tento proces nemal robiť veľké ťažkosti. Dôležitou otázkou je tiež výber správnych krídel. Je potrebné, aby oblúk krídla zodpovedal klenbe kolesa - aby sa po príchode nedotýkal kolesa a zároveň chránil pred špinou vystrekujúcou spod kolies počas jazdy.

nainštalujte blatníky na bicykel
nainštalujte blatníky na bicykel

Inštrukcie

Krok 1

Blatníky sú veľmi pohodlné - chránia pred striekaním blata spod kolies počas jazdy.

Zadné krídlo je zvyčajne pripevnené k stĺpiku pod sedlom. V tomto prípade je jeho upevnenie, musíte správne vypočítať silu - príliš neutiahnite, inak by sa upevnenie mohlo roztrhnúť. Ak naopak nie je dostatočne tesný, krídlo sa bude kývať zo strany na stranu.

Krok 2

Predný blatník je možné namontovať na vidlicu, ale to vaše nohy neochráni pred nečistotami a postriekaním.

Krok 3

Ale moderné blatníky majú zvyčajne spoľahlivé a jednoduché zapínanie - predný blatník je pripevnený k miestu v blízkosti korunky vidlice a zadný blatník je pripevnený k remienku pod sedlom. Tento remienok si pochvaľuje veľa cyklistov - je možné ho pripevniť na akúkoľvek sedlovku bez ohľadu na jej hrúbku a vďaka pogumovanému remienku sa krídlo nešmýka.

Krok 4

Zadný blatník môže mať tiež dve časti - jednu, ktorá sa pripája priamo k bicyklu a druhú, ktorá mení oblúk blatníka alebo uhol, v ktorom bude blatník. Takto to môžeme doladiť presnejšie.

Odporúča: