Ako Tkať Korálkové Ozdoby

Obsah:

Ako Tkať Korálkové Ozdoby
Ako Tkať Korálkové Ozdoby

Video: Ako Tkať Korálkové Ozdoby

Video: Ako Tkať Korálkové Ozdoby
Video: Учебное пособие по 3D бисерному кольцу с черепахой 2024, Marec
Anonim

Jedným z celkom bežných spôsobov výroby náramkov s plochými korálkami je ich tkanie na tkáčskom stave. Táto technológia umožňuje vytvárať veľkolepo vyzerajúce ozdoby so zložitými vzormi. Stroj na tento druh práce je možné vyrobiť za pár minút.

Ako tkať korálkové ozdoby
Ako tkať korálkové ozdoby

Je to nevyhnutné

  • - korálky;
  • - vlákna;
  • - tenké ihly;
  • - vosk;
  • - tkáčsky stroj;
  • - vzorová schéma.

Inštrukcie

Krok 1

Pred začatím práce si urobte schému vzoru, ktorý bude zdobiť vašu cetku. Ornament je možné nakresliť na papier v klietke, pretože pri tkaní na tkáčskom stave bude každý korálik zodpovedať jednej bunke vzoru. Na náramku budú dobre vyzerať úzke krížikové vzory alebo vzory pletenia.

Krok 2

Ak nemáte k dispozícii hotový stroj, vyrobte si ho. Aby ste to dosiahli, potrebujete dosku, ktorej dĺžka by mala byť o šesť centimetrov väčšia ako dĺžka hotového náramku a šnúrok. Do obidvoch koncov dosky zatĺkajte nechty, aby sa na ne dali pripevniť nite, ktoré budú základom vášho tkania. Počet nechtov na každom konci dosky by nemal byť menší ako počet riadkov v budúcom náramku.

Krok 3

Na nechty natiahnite osnovné nite. V cetke by malo byť o jedno vlákno viac ako v riadkoch. Odrežte pracovnú niť, na ktorú navlečiete korálky a potriete ju voskom. Po takomto spracovaní to bude menej zmätené.

Krok 4

Cez ihlu prevlečte pracovnú niť a koniec nite zauzlite na základe riadku, z ktorého začnete tkať. Ak začnete tkať od nasledujúceho radu, šírka čačky bude po celej dĺžke rovnaká. Ak zafixujete koniec pracovnej nite na jeden z radov blízko stredu, náramok sa na okrajoch zúži.

Krok 5

Ak náramok obsahuje párny počet riadkov, navlečte na pracovný závit dva korálky farby pozadia. Aby ste mohli začať tkať cetku zúženú na okrajoch s nepárnym počtom riadkov, budete potrebovať tri korálky. Ak vyrábate obdĺžnikový náramok rovnakej šírky, vytočte toľko korálkov, koľko je radov budúceho produktu.

Krok 6

Pracovnú niť s korálkami položte na osnovu kolmo na jej smer tak, aby každá guľôčka padla medzi dve nite. Ihlu prevlečte cez všetky guľôčky smerom k sebe tak, aby pracovná niť prešla pod osnovou. Ak má váš náramok zúžené hrany, zvýšte počet korálikov v druhom stĺpci o dva. Roztiahnite cetku, až kým nebudete mať počet guľôčok zodpovedajúci počtu riadkov.

Krok 7

Aby ste získali vzor, ktorý ste si vybrali na tkanie na náramku, skontrolujte schému a na vlákno napíšte požadovaný počet korálok farby pozadia. V súlade so schémou pridajte korálky rovnakého odtieňa, s ktorým budú napísané prvky vzoru. Nie je ťažké si zapamätať počet a farbu korálikov, ktoré je potrebné navliecť, aby sa vytvoril geometrický ornament. Ak tkáte zložitejší vzor, umiestnite pravítko na graf a posuňte ho tak, aby ste videli presne stĺpec, ktorý píšete.

Krok 8

Po dokončení tkania zaistite pracovnú niť niekoľkými uzlami a osnovné nite odstrihnite. Zvyšok podkladu môžete voskovať, stočiť do troch prameňov a zapletať.

Odporúča: