Ako Urobiť Tiene Na Rukách

Obsah:

Ako Urobiť Tiene Na Rukách
Ako Urobiť Tiene Na Rukách

Video: Ako Urobiť Tiene Na Rukách

Video: Ako Urobiť Tiene Na Rukách
Video: НЕМНОГО ОБО МНЕ, ОТВЕЧАЮ НА ВАШИ ВОПРОСЫ. 2024, Smieť
Anonim

Ak chcete zariadiť zábavnú hru „živých“tieňov, stačí si sadnúť do kruhu rodiny pred krb alebo lampu a po zapamätaní niekoľkých jednoduchých prvkov vyrobených z prstov vystaviť úžasné postavy „domáceho“tieňového divadla na stena.

Ako urobiť tiene na rukách
Ako urobiť tiene na rukách

Je to nevyhnutné

  • - Zdroj svetla
  • - biela stena

Inštrukcie

Krok 1

Posvieťte si na lampu stolovej lampy. Ak je tapeta v miestnosti tmavá, potom zaveste bielu plachtu na stenu alebo na akýkoľvek veľký predmet. Ak stojíte blízko zdroja svetla, tiene sa javia veľké. Stojte ďalej a stanú sa jasnejšími, aj keď nie príliš veľkými.

Krok 2

Ľavú ruku položte pred seba. Namierte ukazovák a prostredník hore a mierne sa rozkročte. Ohnite prostredník a malíček do dlane. Posuňte palec čo najviac na pravú stranu. Takže ukazovák a prostredník sa stanú tieňom rohov zvieraťa, ak je rohatý, a palec sa stane obrysom ucha.

Krok 3

Položte pravú ruku za ľavú a základňu jej palca položte na okraj ľavej ruky. Mierne ohnite a prevzdušnite malíček, krúžok a prostredník, aby ste vytvorili napríklad koziu tvár a fúzy. Spojte končeky ukazováka a palca a zdvihnite tento krúžok tak, aby sa na stene objavil otvor, na tieni hlavy - oko.

Krok 4

Na vytvarovanie tieňa psov a podobných zvierat roztiahnite ruky pred seba dlaňami nadol. Zdvihnite palce oboch rúk nahor a ruky spojte. Spojte končeky prostredných a prstenníkov k sebe a mierne zdvihnite ukazováky. Prostredné prsty ukážu tvár zvieraťa, ukazováky obočie a čelo a veľké prsty uši.

Krok 5

Zdvihnite pravú ruku pred seba, aby odrážala tvary veľkých vtákov, ako sú husi, labute alebo kačice. Nakloňte ruku nadol a otočte sa doľava. Držte stredný a prstenník spolu a malíček sklopte nadol. Tak sa získal vtáčí zob. Dajte podložky ukazováka a palca k sebe. Týmto prvkom vytvarujte oči.

Krok 6

Ľavú ruku položte dlaňou od seba a položte jej zápästie na stred pravého predlaktia. Roztiahnite prsty, ktoré na stene budú napodobňovať tieň vtáčieho chvosta a krídel. Na základe týchto tvarov môžete vytvárať tiene najrôznejších zvierat. Stačí, aby ste pohli prstami, aby tiene „ožili“.

Odporúča: