Ako Krížiť Steh Na Oblečení

Obsah:

Ako Krížiť Steh Na Oblečení
Ako Krížiť Steh Na Oblečení

Video: Ako Krížiť Steh Na Oblečení

Video: Ako Krížiť Steh Na Oblečení
Video: Jak na skrytý steh | Hand sew an invisible stitch 2024, Apríl
Anonim

Krížové prešívanie na oblečení je stále aktuálne aj dnes. Vďaka takejto dekorácii bude každá bežná vec exkluzívna. A v kombinácii s vhodným príslušenstvom sa dá vyšívané oblečenie nosiť na každú príležitosť.

Ako krížiť steh na oblečení
Ako krížiť steh na oblečení

Je to nevyhnutné

  • - schéma vzoru, ktorý idete vyšívať;
  • - nite na vyšívanie vhodných farieb;
  • - odnímateľné plátno;
  • - pestrofarebné nite na liatie;
  • - ihla na vyšívanie;
  • - obruč.

Inštrukcie

Krok 1

Vyberte si šatníkový predmet, ktorý chcete vyšiť krížovým prešívaním. Uprednostnite predmety vyrobené z bavlny, ľanu alebo vlnenej látky jednoduchým tkaním osnovných a útkových nití. Nezastavujte svoj výber na pletených veciach, majú tvar tela a výšivka ich stiahne k sebe. Ak navyše chcete vyšívať veľký vzor, dajte prednosť veci jednoduchého strihu bez množstva šípok alebo ohybov v detailoch.

Krok 2

Vyberte si motív, ktorý chcete vyšívať na svoj odev. Môžete vyšívať vzor vo forme pásky s opakujúcim sa vzorom, také ozdoby vyzerajú dobre pozdĺž rovného okraja produktu, napríklad pozdĺž lemu alebo výstrihu košele. Okrem toho si môžete zvoliť samostatný motív v podobe kvetu, zvieraťa alebo symbolu.

Krok 3

Nájdite svoju vyšívaciu niť. Ak chcete vyšívať na ľanovú alebo bavlnenú látku, použite niť a pre vlnenú látku je vhodnejšia špeciálna vyšívacia vlna.

Krok 4

Vyžehlite časť produktu, kde sa bude pracovať.

Krok 5

Lemovacím stehom na tejto časti odevu zaistite kúsok látky, ktorý sa má odstrániť, vhodnej veľkosti. Uistite sa, že ste zarovnali vlákno čiastočného plátna s tkaním vyšívanej látky. Aby ste sa mohli počas práce skontrolovať, položte ďalšie lýtkové švy zodpovedajúce stredu budúcej práce.

Krok 6

Zaháknite látku tak, aby bol zamýšľaný dizajn vycentrovaný. Začnite vyšívať.

Krok 7

Dlhé konce nití zastrčte do väzieb na zadnej strane. Odstráňte pomocné plátno, ktoré je buď potiahnuté rukou, alebo rozpustené vo vode. Výrobok umyte v studenej vode a vyžmýkajte.

Krok 8

Umyté veci položte zlou stranou nahor na mäkkú flanelovú handričku. Produkt vyžehlite.

Odporúča: