Ako Háčkovať Palčiaky

Obsah:

Ako Háčkovať Palčiaky
Ako Háčkovať Palčiaky

Video: Ako Háčkovať Palčiaky

Video: Ako Háčkovať Palčiaky
Video: Polodlhe stlpiky (pds) - ako uhackovat 2024, Apríl
Anonim

Háčkovanie palčiakov má veľa výhod. Po prvé, také palčiaky dobre padnú na ruku a zreteľne opakujú tvar dlane a palca. Po druhé, háčkované rukavice bez prstov sú oveľa teplejšie ako iné rukavice alebo rukavice a vaše ruky určite nezmrznú. Po tretie, háčkované palčiaky si môžete vyskúšať pri pletení. Po štvrté, vyzerajú veľmi zaujímavo. A po piate, je ich úplná zábava pliesť!

Ako háčkovať palčiaky
Ako háčkovať palčiaky

Je to nevyhnutné

Zodpovedajúca priadza, háčik

Inštrukcie

Krok 1

Chrbát ruky. Začnite pliesť palčiaky zo zadnej strany ruky. Aby ste to dosiahli, musíte vytočiť reťazec vzduchových slučiek, ktorých dĺžka by sa mala rovnať vzdialenosti od základne ruky po koniec malého prsta. Pre mňa je táto dĺžka 35 vzduchových slučiek (VP). 3 VP zdvihnú, potom upletú rad dvojitých háčkovaní, ale zároveň nechajú poslednú reťaz uviazanú. V ňom sme pletené 8 stsn (dvojité háčkovanie), tvoriac akýsi „obrat“smerom k bočnej strane retiazky. Potom otočíme našu prácu, 3 VP, a pokračujeme v pletení s „otočením“. Je potrebné poznamenať, že najlepšie je zvoliť si stsn sami, pretože ich počet závisí od hrúbky závitu.

Krok 2

V radoch pletenia musíme pokračovať, kým sa šírka našich budúcich rukavíc nebude rovnať šírke dlane bez palca. To je približne 5-6 riadkov.

Krok 3

Vnútorná strana ruky. Pletenie na vnútornej strane ruky začnite rovnakým spôsobom, ako ste začali pliesť na zadnej strane ruky. Vypracujte riadok a označte si, kde máte palec. Za týmto účelom nanesieme na prvý spojený kúsok štetec a označíme, kde prst začína, a spočítame počet dvojitých háčkovaní od priameho dielu po tento bod. Mám toto číslo rovné 17 stsn. Pletieme teda 17 dvojitých háčkov, potom 1 vzduchové očko, 1 spojovací stĺpik do ďalšieho očka, potom 1 ch, potom do druhého očka dvojité háčkovanie. A tak pokračujeme v pletení. Ukázalo sa, že ide o depresiu. Z tohto dôvodu vznikne v pletení medzera. Najskôr upletieme jednu časť, potom druhú. A potom je potrebné horné okraje tejto medzery zviazať spojovacím stĺpikom.

Krok 4

Prst. Ďalej musíte spojiť výsledné dve časti. To je možné vykonať dvoma spôsobmi: buď šiť alebo háčkovať. Najlepšie je šiť švom „cez okraj“, pretože háčik trochu stiahne okraje.

Potom pre prst pliesť jednotlivé háčkované očká pozdĺž okraja strihu. Aby bol prst pohodlný, my, počnúc tretím radom, začneme riadok zmenšovať, kvôli tomu spojíme dva stĺpce dokopy. Je potrebné neustále nasadiť palčiaky, aby ste skontrolovali pohodlie prsta. V strede pletenia prsta už nemôžete riadok zmenšiť. A začneme prst zatvárať niekde od stredu nechtu.

Krok 5

Háčkovanie palčiakov je jednoduché a jednoduché. Hlavnou výhodou tejto činnosti je, že palčiaky sa pletú dostatočne rýchlo, iba za pár večerov. Ak nemáte skúsenosti v tejto oblasti, potom budú pre vás pletené palčiaky vynikajúcim cvičením.

Odporúča: