Aké Rastliny Umiestniť Do Domu Vo Feng Shui

Aké Rastliny Umiestniť Do Domu Vo Feng Shui
Aké Rastliny Umiestniť Do Domu Vo Feng Shui

Video: Aké Rastliny Umiestniť Do Domu Vo Feng Shui

Video: Aké Rastliny Umiestniť Do Domu Vo Feng Shui
Video: Информация о бамбуке удачи, уходе за ним и сколько штук взять 2024, Smieť
Anonim

Podľa Feng Shui určitý prvok zodpovedá každej svetovej strane. Rastliny môžu pomôcť udržiavať energetickú rovnováhu vo vašej domácnosti. Musia byť však umiestnené tak, aby smerovali energiu správnym smerom. Feng-šuej pomôže určiť, ktoré miesto si zvoliť pre konkrétnu rastlinu.

Podľa Feng Shui by mala každá rastlina zaujímať určité miesto v dome
Podľa Feng Shui by mala každá rastlina zaujímať určité miesto v dome

Požiarny element zodpovedá južnej časti domu vo Feng Shui. Toto je zóna slávy. Tu musíte umiestniť rastliny, ktoré vyzerajú ako oheň - s červenými kvetmi a zahrotenými listami, napríklad palmami. Všeobecne je nežiaduce udržiavať v domácnosti zástupcov flóry, je lepšie ich umiestniť do kancelárie. Pre južnú časť obývacej izby je vhodný červený pelargón.

Juhozápad. Živel zeme. Zóna lásky. Tu stačí dať rastlinu s okrúhlymi listami a žltými kvetmi, je kategoricky nežiaduce chovať tu kaktusy, palmy, aloe. Mastné sú dokonalé.

Západ, prvok je kovový. Zóna detí a všetkého, čo tvoríme. Toto je miesto pre biele kvety. Sem môžu byť umiestnené kaly, ak to nie je spálňa. Podľa Feng Shui je vhodná aj gardénia, fuchsia, biela orchidea atď.

Severozápad, pomocná oblasť. Dobré miesto aj pre bielu farbu. Zvláštnosťou tejto zóny je, že musia existovať jednotlivé objekty v tvare stĺpu. Z rastlín sem možno umiestniť stromy do nerozvetveného kmeňa, napríklad palmu, aloe alebo bambus.

Sever. Kariérna zóna, živel - voda. Farby tejto oblasti sú modrá a čierna. zodpovedne môžete umiestniť rastliny s modrými a čiernymi kvetmi. Napríklad cyklámen.

Severovýchod. Živel zeme. Vzdelávanie, oblasť odbornej prípravy. Kvety tu by mali byť žlté. Môžete tiež umiestniť dieffenbachiu na severovýchod, pretože verí sa, že stimuluje mozgovú činnosť.

Východ je rodinná zóna. Zelená farba, prvok - drevo. Vo východnej časti bytu, v súlade s Feng Shui, môžete umiestniť eukalyptus alebo fikus.

Juhovýchod je zónou peňazí a bohatstva. Hlavná farba tohto sektoru je zelená. Prvok - podľa rôznych zdrojov - voda alebo drevo. Tu musíte umiestniť rastliny so zaoblenými mäsitými listami, ktoré vyzerajú ako mince. Ideálny je ovocný oranžový „strom peňazí“. Na juhovýchode fungujú aj cyklámen, begónie a fialky.

Pri výbere rastlín do domácnosti sa treba riadiť svojou intuíciou, hlavné je, že sa vám páčia. Nemilovaná kvetina, aj keď sa nachádza na priaznivom mieste, nebude prospešná, skôr naopak. A všade, kde sú rastliny, musia byť zdravé a dobre upravené, bezprašné a bez sušených listov.

Odporúča: