Ako Požiadať O Let Do Vesmíru

Ako Požiadať O Let Do Vesmíru
Ako Požiadať O Let Do Vesmíru

Video: Ako Požiadať O Let Do Vesmíru

Video: Ako Požiadať O Let Do Vesmíru
Video: Trae feat. Lil Wayne, Rick Ross u0026 Waka Flocka Flame - O Let's Do It (Official New Remix) 2024, Smieť
Anonim

Vesmírne lety sa už dlho stali realitou. Aj keď sa o možnosti vesmírneho turizmu po prvýkrát hovorilo v roku 1967, donedávna boli takéto cesty dostupné iba pre profesionálov. Iba v roku 2001 priletel americký podnikateľ Dennis Tito na palubu ruskej kozmickej lode Sojuz. Tento rok sa považuje za začiatok éry vesmírneho cestovného ruchu.

Ako požiadať o let do vesmíru
Ako požiadať o let do vesmíru

Od roku 2001 navštívilo vesmír 7 turistov, z ktorých jeden letel dvakrát. Iniciatíva rozvoja vesmírneho turizmu patrí spoločnosti Space Adventures, ktorá bola založená v roku 1998. Vďaka úsiliu ktorých prví turisti navštívili Medzinárodnú vesmírnu stanicu.

Jedná sa o americkú spoločnosť, ktorá má zastúpenie v Moskve a úzko spolupracuje so spoločnosťou Roscosmos. Zatiaľ je to jediná spoločnosť, ktorá organizuje vesmírne lety pre tých, ktorí si to prajú.

Súčasťou štandardného programu je lekárske vyšetrenie, výcvik a príprava na let, ktoré sa uskutočňujú v Star City, samotný let v trvaní 10 dní, z ktorých 6 vesmírny turista strávi na palube Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS). A tiež rehabilitácia po lete.

Od roku 2013 sa plánuje ďalšia platená služba - výstup do vesmíru.

Ak chcete letieť do vesmíru, musíte kontaktovať Roscosmos alebo priamo zástupcu kancelárie Space Adventures. Tam môžete získať úplné informácie o výlete. Náklady na cestu do vesmíru budú stáť v priemere 30 - 40 miliónov dolárov. Výstup do vesmíru bude stáť ďalších 15 miliónov dolárov.

Ďalej budete musieť podstúpiť kompletné lekárske vyšetrenie. Prekážkou v lietaní môžu byť určité chronické choroby, problémy s tlakom atď. Vesmírny let je koniec koncov spojený s určitým preťažením.

Ak je lekárske vyšetrenie úspešné, potom vesmírny turista začína s prípravou na let v Star City pod vedením skúsených odborníkov. Termín a individuálny program pobytu vo vesmíre sa schvaľujú individuálne.

Málokto si môže dovoliť také vysoké náklady na prehliadku vesmíru. Preto sa v súčasnosti vyvíja program suborbitálnych letov na komerčnom základe.

Od júna 2008 už začali predávať letenky na SpaceShipTwo. Cena jedného lístka je asi 5 miliónov rubľov alebo 200 000 dolárov. Prvé lety sú naplánované na rok 2013.

Odporúča: