Ako Inštalovať Svetlo Na Rastliny V Interiéroch

Obsah:

Ako Inštalovať Svetlo Na Rastliny V Interiéroch
Ako Inštalovať Svetlo Na Rastliny V Interiéroch

Video: Ako Inštalovať Svetlo Na Rastliny V Interiéroch

Video: Ako Inštalovať Svetlo Na Rastliny V Interiéroch
Video: Neónové svetlo, dekoračné svetlo Dance Party, neónové LED svietidlo, flexibilná drôtená trubica EL, 2024, Apríl
Anonim

Vnútorné rastliny - a najmä tropické - často veľmi chýbajú v svetle. V severných šírkach môžu byť dokonca aj počas leta svetelné podmienky pre mnoho druhov nevhodné. Problém sa dá ľahko vyriešiť umelým osvetlením.

Ako inštalovať svetlo na rastliny v interiéroch
Ako inštalovať svetlo na rastliny v interiéroch

Je to nevyhnutné

Žiarivky, reflektory

Inštrukcie

Krok 1

Umiestnite svoje osvetľovacie súpravy rozumne. Nesprávne umiestnenie žiaroviek spôsobí, že rastliny budú strácať ďalšie zdroje, aby sa priblížili k zdroju svetla, čo spôsobí ohnutie stoniek. Príliš vysoké zavesenie žiaroviek povedie k nedostatku svetla, ale pretože veľa rastlín časom časom výrazne rastie, je vhodné sa vopred postarať o pohyblivé konštrukcie. Poskytujú možnosť nastavenia výšky svietidiel.

Krok 2

Hlavný zdroj svetla umiestnite nad horné listy do výšky 20 cm pre rastliny milujúce svetlo a 55 cm pre rastliny milujúce tieň.

Krok 3

Pri inštalácii svetlometu nasmerujte svetlo kolmo na rastliny.

Krok 4

Zmeňte uhol dopadu svetla v závislosti od ročného obdobia. Pravý uhol dopadu svetla zo žiarovky na strop pripomína letné slnko. Zimné osvetlenie môžete simulovať umiestnením žiaroviek do uhla.

Krok 5

Pre ďalšie osvetlenie rastlín v kvetináčoch nezabudnite použiť reflektory (reflektory). Nájsť dobrý reflektor v obchodoch s hardvérom je bohužiaľ dosť ťažké. Môžete si však zaobstarať reflektor portrétu z obchodu s fotografiami alebo si vyrobiť svoj vlastný reflexný povrch.

Krok 6

Pri výpočte požadovaného počtu nezabudnite vypočítať celkový výkon nainštalovaných žiaroviek. Aby ste to dosiahli, musíte poznať priemernú úroveň prirodzeného svetla v miestnosti a koľko svetla vaše rastliny potrebujú.

Krok 7

Medzi rastliny milujúce svetlo patria napríklad sukulenty, palmy, jazmín, ruže, ibištek, popínavé rastliny, gardénia. Potrebujú silné osvetlenie - najmenej 15 000 - 20 000 luxov (Lx). Mierne osvetlenie - asi 10 000 - 20 000 Lx - je potrebné pre bromélie, kaládiá, begónie a fíkusy. Nakoniec stačí slabé osvetlenie 5 000 Lx pre pelargónie, begónie, balzam, antúrium.

Krok 8

Nikdy neinštalujte bežné žiarovky! Po prvé, svietia žltým svetlom a ich spektrum nie je schopné zahájiť proces fotosyntézy, pretože v ňom nie je modrá farba, a po druhé, veľmi sa zahrievajú a vytvárajú príliš veľa tepla, čo môže spôsobiť, že rastlina horieť.

Krok 9

Uprednostnite žiarivky kategórie LB alebo LBT. Odborníci používajú špeciálne fytoluminiscenčné žiarovky, ale amatér by si mal dobre rozmyslieť, či si ich kúpi - ich ružovkasté osvetlenie škodí ľudským očiam.

Odporúča: