Ako Fotografovať V Pohybe

Obsah:

Ako Fotografovať V Pohybe
Ako Fotografovať V Pohybe

Video: Ako Fotografovať V Pohybe

Video: Ako Fotografovať V Pohybe
Video: Ako fotiť portrét v prirodzenom svetle 2024, Apríl
Anonim

Väčšina fotografií je cenená pre svoju ostrosť, jasnosť a živé farby. Fotografie v pohybe sú založené na opačnom princípe: jeden z objektov je mierne rozmazaný alebo nerozoznateľný, zatiaľ čo druhý je dostatočne jasný.

Ako fotografovať v pohybe
Ako fotografovať v pohybe

Inštrukcie

Krok 1

Pohyb je rovnakým zložením kompozície ako forma, umiestnenie, farba. Jeho rýchlosť ovplyvňuje vnímanie diváka a poskytuje celú škálu vnemov, od upokojenia až po ľahké vzrušenie.

Krok 2

Pri snímaní pohybujúcich sa objektov je rozhodujúca rýchlosť uzávierky. Čím je kratší, tým je objekt jasnejší. Ak chcete zaostriť na pohybujúci sa objekt, použite nižšiu rýchlosť uzávierky a naopak, zvýšením rýchlosti uzávierky rozmazáte pohybujúci sa objekt. Potom miniete rýchlosť pohybu. Zaujímavé je najmä snímanie v noci, keď sa zo svetlometov stávajú dlhé jasné pruhy.

Krok 3

Ak chcete rozmazať pozadie a zaostriť na objekt, použite vysokú rýchlosť uzávierky a fotografujte bez statívu pohybujúcim sa v smere rovnobežnom s pohybujúcim sa objektom. Protipól statívu - elektroinštalácia vám s tým pomôže.

Krok 4

Statický efekt môžete použiť na všetky objekty, pohyblivé aj stojace. V takom prípade bude celý rám jasný alebo úplne rozmazaný. Aj v tomto prípade sa v ňom bude prenášať pohyb.

Krok 5

Na snímanie chronografov nezabudnite použiť statív. Rám v tejto technike bude zobrazovať jeden objekt na niekoľkých pozíciách a miestach: bežiaci človek, model s mnohými ramenami atď.

Odporúča: