Ako Nakresliť Chrám

Obsah:

Ako Nakresliť Chrám
Ako Nakresliť Chrám

Video: Ako Nakresliť Chrám

Video: Ako Nakresliť Chrám
Video: Как рисовать покемонов | Umbreon 2024, Smieť
Anonim

Nakresliť architektonické štruktúry je vždy ťažké, pretože musíte zachovať všetky správne proporcie budovy. Chrámová maľba má svoje prastaré tradície a dokonca aj kánony. Môžete však krásne kresliť chrámy a gramoto bez toho, aby ste ich poznali: stačí sa riadiť jednoduchými zákonmi maľby a grafiky.

Ako nakresliť chrám
Ako nakresliť chrám

Inštrukcie

Krok 1

Na list papiera napravo nakreslite ceruzkou zvislú čiaru. Z rovnakého bodu, z ktorého ste začali stavať zvislú čiaru, nakreslite dve šikmé čiary, ktoré sa rozchádzajú pod rovnakým uhlom.

Krok 2

Nakreslite ľavú stranu výkresu podobne ako v zostrojenej schéme. Mali by ste skončiť s plochým rovnobežnostencom. Roh rovnobežnosteny je v najnižšom bode, kde sa všetky čiary zbiehajú. Bodkovanou čiarou označte základňu a okraje rovnobežnostenu. Nakreslite jednu čiaru do stredu poľa. Toto bude referenčný bod pre konštrukciu kupoly. Po stranách škatule nakreslite štyri zvislé čiary.

Krok 3

Nakreslite oblúkovú čiaru zakrivenú nahor. Toto bude základňa vašej kupoly. Z nej nakreslite hranice zvonice. Veža by mala vyčnievať zo základne kupoly a končiť na streche spodnej časti chrámu. Upravte horný okraj kupoly tak, aby sa podobal na zahrotenú cibuľu.

Krok 4

Na ľavej strane, na bočnej stene spodnej vrstvy budovy, postavte tri polvalcové postavy. Ich výška by mala zodpovedať samotnému chrámu. Nakreslite k nim špicaté kupoly. Vpravo a vľavo vyzdobte strechu chrámu v podobe troch zakrivených oblúkov.

Krok 5

Na pravú stenu budovy nakreslite dvere a nad nimi tri okná. Po obvode zvonice nakreslite niekoľko úzkych okien. Potom pomocou jednoduchej ceruzky vytieňujte tieňované oblasti dverí, okien a veží. Na zvýšenie kupoly použite tieň. Tieňujte tiež tieň padajúci z chrámu a zvonice.

Krok 6

Zrieďte riasenku 1: 1 vodou. Ponorte prst do riasenky a vtierajte do pravej veže. Navrhnite tiež ľavú vežu. Kupolu chrámu a strechu zakryte citrónovo žltou farbou. Steny vymaľujte paletou do smaragdovo zelenej a okrovej farby. Na kupolu chrámu a strechu použite odtiene sivomodrej farby.

Odporúča: