Ako Dosiahnuť, Aby Váš Strom Voňal Silnejšie

Obsah:

Ako Dosiahnuť, Aby Váš Strom Voňal Silnejšie
Ako Dosiahnuť, Aby Váš Strom Voňal Silnejšie

Video: Ako Dosiahnuť, Aby Váš Strom Voňal Silnejšie

Video: Ako Dosiahnuť, Aby Váš Strom Voňal Silnejšie
Video: Токовое сопротивление электрических проводов - эксперимент 2024, Smieť
Anonim

Takmer každá rodina pred Novým rokom si doma nainštaluje vianočný stromček a zdobí ho. Niekto inštaluje umelé zelené krásy a niekto - výlučne živé stromy. Ich výber nie je prekvapivý, pretože s vôňou božského smreka sa nedá nič porovnať.

Ako dosiahnuť, aby váš strom voňal silnejšie
Ako dosiahnuť, aby váš strom voňal silnejšie

Je to nevyhnutné

  • - voda;
  • - piesok;
  • - bavlnená tkanina;
  • - vedro;
  • - cukor;
  • - soľ;
  • - aspirín.

Inštrukcie

Krok 1

Vôňu vianočného stromčeka pocítite najmä prvých pár dní po inštalácii stromčeka, potom každý deň vôňa postupne klesá. Aby smrek dlho vyžaroval svoju arómu, je potrebné zabrániť tomu, aby zelená krása úplne vyschla. Ak to chcete urobiť, môžete ho nainštalovať do vedra s pieskom (je potrebné poznamenať, že táto možnosť je vhodná pri inštalácii stromu vysokého nie viac ako jeden a pol metra).

Odrežte spodné vetvy smreka tak, aby bol kmeň holý 25-30 centimetrov, potom stromček vložte do vedra, nádobu naplňte pieskom a zalejte trochou vody (piesok musíte namočiť). Vedro smreku umiestnite na správne miesto v byte, je však lepšie zvoliť chladnejšiu miestnosť. Ak je všetko vykonané správne, potom zo stromu bude týždeň vyžarovať aróma, akoby ho práve priniesli do domu z chladu.

Krok 2

Ak v dome inštalujete smrekovec s výškou vyššou ako 1,5 metra, potom je v tomto prípade lepšie použiť na inštaláciu špeciálny držiak. Nasledujúce pomôže zachovať arómu smreka po dlhú dobu: po nainštalovaní smreka do litra vody zriedte aspirínovú tabletu, lyžicu cukru a čajovú lyžičku soli, vezmite bavlnenú tkaninu, namočte ju do pripraveného voda, potom ho omotajte okolo základne smreka (spolu s držiakom). Procedúru opakujte každé ráno a večer. Ak je byt horúci a vzduch je extrémne suchý, potom postup opakujte častejšie.

Krok 3

Ak vám vyššie uvedené dve možnosti nevyhovujú, ale chcete zabezpečiť, aby smreková aróma nezmizla, každý deň nastriekajte smrek teplou vodou z rozprašovača. Pre silnejšiu arómu môžete do vody pridať trochu smrekového alebo borovicového éterického oleja.

Odporúča: