Ako Nasadiť Slučky Pri Pletení

Obsah:

Ako Nasadiť Slučky Pri Pletení
Ako Nasadiť Slučky Pri Pletení

Video: Ako Nasadiť Slučky Pri Pletení

Video: Ako Nasadiť Slučky Pri Pletení
Video: Вязание: ЖИЛЕТ ЖАКЕТ КАРДИГАН крючком - КРАСИВЫЕ ЛЕГКИЕ ОЧЕНЬ ПРОСТЫЕ УЗОРЫ, МАСТЕР КЛАСС / СХЕМЫ 2024, Smieť
Anonim

Pletenie akejkoľvek veci začína sadou slučiek. Slučky, ktoré ste vytočili, by mali byť voľné, aby ste mohli ľahko pliesť prvý rad. Jedným z trikov pletařiek je, že sa nahodia na dve pletacie ihlice, takže vytočené očká sú voľné a nie uviazané. Smyčky je možné písať niekoľkými spôsobmi. Rozhodnite sa, ktorá metóda vám bude vyhovovať. Na precvičenie sady gombíkových dierok budete potrebovať malú klbko priadze a pletacie ihlice. Postupujte podľa našich pokynov krok za krokom.

Ako nasadiť slučky pri pletení
Ako nasadiť slučky pri pletení

Inštrukcie

Krok 1

Niťou prechádzajte okolo ľavého palca a ukazováka (ak ste pravák). Vložte ihlu na pletenie do slučky na palci a chyťte niť na ukazováku. Zachytenú niť pretiahnite cez slučku na palci. Teraz vypadnite slučku z palca a utiahnite ju cez ihlu na pletenie. Týmto spôsobom navlečte toľko slučiek, koľko potrebujete. Prvá slučka bola vytočená!

Krok 2

Nasledujúci spôsob nastavenia slučiek:

Niť si umiestnite okolo palca a ukazováka. Niťou na pletenie uchopte vlákno medzi palcom a ukazovákom. Potiahnite chytenú niť tak, aby sa pretínali s niťou, ktorá vychádza z palca. Teraz vytiahnite niť cez slučku z palca. Odstráňte palec zo slučky a výslednú slučku utiahnite na ihle na pletenie.

Krok 3

Existuje tiež takzvaná jednoduchá sada slučiek:

Nahoďte prvý steh podľa popisu v kroku 1. Potom prevlečte niť z ukazováka pred ihlu na pletenie. Pod niťou nakreslite pletaciu ihlu a chyťte ňou niť z ukazováka.

Krok 4

K dispozícii je tiež dvojitá sada slučiek. Takéto slučky sa používajú hlavne na pletenie elastických pásov:

Nahoďte jednoduchý štartovací steh ako v kroku 1. Ďalší steh: Pletou ihlou chyťte niť na ukazováku a stiahnite ju pod slučku palca. Tretie oko: Zasuňte ihlu do pútka pre palec zdola nahor. Chyťte niť z ukazováka a vytiahnite slučku. Teraz vypadnite slučku z palca a utiahnite ju cez ihlu na pletenie.

Krok 5

A tu je spôsob, ako sa získavajú slučky na pletenie v kruhu. Aby ste to dosiahli, potrebujete päť pletacích ihiel.

Na 2 pletacie ihlice nahoďte jednoduché očká (krok 1). Uvoľnite požadovaný počet očiek z druhej pletacej ihly. Pokračujte v nanášaní na 3 a 4 ihly. Uvoľnite tiež potrebný počet očiek od štvrtej pletacej ihly. Prvý pár pletacích ihiel by mal byť v pravej ruke a druhý v ľavej. Po pletení 3 radov uvidíte, že posledné 2 očká štvrtej pletacej ihly sú späť na prvej pletacej ihle.

Smyčky sú vytočené, teraz môžete začať priamo pliesť!

Odporúča: