Ako Nakresliť šesťuholník

Obsah:

Ako Nakresliť šesťuholník
Ako Nakresliť šesťuholník

Video: Ako Nakresliť šesťuholník

Video: Ako Nakresliť šesťuholník
Video: Ako narysovať pravidelný 6 uholník 2024, Smieť
Anonim

Obrázky geometrických tvarov sa používajú na vytvorenie mnohých, mnohých hier, koláží, ilustrácií. Pomocou Photoshopu môžete nakresliť akýkoľvek trojrozmerný tvar vrátane šesťuholníka.

Ako nakresliť šesťuholník
Ako nakresliť šesťuholník

Je to nevyhnutné

Adobe Photoshop

Inštrukcie

Krok 1

Otvorte nový dokument. Na paneli nástrojov vyberte nástroj Polygon. Na paneli vlastností nastavte strany = 6 a ľubovoľnú farbu, ktorá sa vám páči. Podržte kláves Shift a nakreslite šesťuholník. Umiestnite kurzor myši na tvar, kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte príkaz Rasterize Layer.

Krok 2

Túto vrstvu dvakrát duplikujte (Control-J), aby ste mali tri šesťuholníky. Postavte sa na novú vrstvu. Podržte stlačený kláves Ctrl a kliknutím na ikonu s novým tvarom získate výber. V paneli nástrojov nastavte farbu popredia na tmavší odtieň. Naplňte šesťuholník nástrojom Paint Bucket Tool. Znova prejdite na novú vrstvu a vyplňte tvar vhodným odtieňom. Týmto spôsobom budú vaše šesťuholníky zafarbené rôznymi odtieňmi rovnakej farby.

Krok 3

Pomocou nástroja Move umiestnite šesťuholníky tak, ako je to znázornené na obrázku. Pri tom nezabudnite, kde sa bude vo vašej maľbe nachádzať zdroj svetla. Tam, kde dopadá svetlo, by mala byť ľahšia hrana. Najtmavší okraj bude v tieni.

Krok 4

Pre vrstvy so šesťuholníkmi, ktoré predstavujú bočné plochy, nastavte nepriehľadnosť = 50%. Na paneli nástrojov vyberte nástroj Guma. Nastavte tvrdosť = 100% a začnite opatrne a opatrne mazať prebytočný obrázok. Aby ste odstránili nepotrebnú farbu blízko okraja, postupujte nasledovne: zmenšite priemer gumičky tak, aby nezachytával prebytok. Presuňte kurzor na jeden koniec šesťhrannej hrany a kliknite ľavým tlačidlom myši. Potom posuňte kurzor na druhý koniec, stlačte kláves Shift a znova kliknite ľavým tlačidlom. Získate hladký, prázdny prúžok. Tento postup opakujte toľkokrát, koľkokrát je potrebné, aby ste odstránili nepotrebné pozadie okolo tvaru.

Krok 5

V prípade vrstiev s bočnými okrajmi sa vráti nepriehľadnosť = 100%.

Odporúča: