Ako Nakresliť Planétu Zem

Obsah:

Ako Nakresliť Planétu Zem
Ako Nakresliť Planétu Zem

Video: Ako Nakresliť Planétu Zem

Video: Ako Nakresliť Planétu Zem
Video: Ako NAKRESLIŤ PRÍRODU 2024, Apríl
Anonim

Modrá planéta, na ktorej všetci žijeme, je nekonečne krásna. Je jedinečná svojho druhu a kvôli tomu ju milujeme. Aké krásne je nakresliť planétu menom Zem na obyčajný papier, čoskoro sa dozviete.

Ako nakresliť planétu Zem
Ako nakresliť planétu Zem

Inštrukcie

Krok 1

Aby ste mohli nakresliť planétu zvanú Zem, potrebujete nejaké zásoby. Jedná sa o čistý, snehovo biely papier (tenké listy pre kancelárske vybavenie alebo silné listy albumu), dve dobre naostrené jednoduché ceruzky (s tvrdými a mäkkými vodidlami), pre nich strúhadlo, gumu, pravítko, formu a kompas.. Budete tiež potrebovať akvarely alebo farebné ceruzky. Ak niečo nemáte, obráťte sa na najbližšie oddelenie kancelárskych potrieb.

Krok 2

Najskôr pomocou kompasu nakreslite kruh s priemerom, ktorý potrebujete. Tento kruh sa stane prázdnym pre budúce kreslenie planéty Zem.

Krok 3

Potom pomocou pravítka nakreslite kruh a rozdeľte ho dvoma pretínajúcimi sa čiarami na štyri rovnaké sektory. Priesečník týchto línií je presne v strede kruhu (zhoduje sa s bodom, kde noha kompasu prerazí papier). A samotné riadky vyzerajú ako znamienko plus. V budúcnosti vám takáto značka pomôže pri kreslení detailov „modrej“planéty a bude vám ľahšie sa v nej orientovať.

Krok 4

S tenkými, takmer neviditeľnými čiarami načrtnite predbežný náčrt ceruzkou, ktorý schematicky zobrazuje Severnú a Južnú Ameriku.

Krok 5

Ak chcete získať presnejší obraz kontinentov, vyhľadajte na internete a vytlačte obrázok rozšírenej planéty.

Krok 6

Potom už len načrtnite alebo preložte kontúru kontinentov a ostrovov do svojej kresby.

Krok 7

Keď planéta Zem získa všeobecný obrys, vymažte všetky pomocné čiary a neúspešné pokusy (nesprávne nakreslené kontinenty).

Krok 8

Teraz načrtnite všetky potrebné kontúry hrubou tučnou čiarou a pokračujte vo vyfarbovaní obrázka. Používajte väčšinou biele, modré, modré, zelené, žlté a hnedé.

Krok 9

Zvyšný priestor bieleho listu môžete vymaľovať tmavomodrou farbou a pridať malé biele bodky - hviezdičky. Takto bude obrázok vyzerať kompletnejší.

Odporúča: