Vitaly Kopylov: Biografia, Tvorivosť, Kariéra, Osobný život

Obsah:

Vitaly Kopylov: Biografia, Tvorivosť, Kariéra, Osobný život
Vitaly Kopylov: Biografia, Tvorivosť, Kariéra, Osobný život

Video: Vitaly Kopylov: Biografia, Tvorivosť, Kariéra, Osobný život

Video: Vitaly Kopylov: Biografia, Tvorivosť, Kariéra, Osobný život
Video: Копылов, Виталий Иванович - Биография 2024, Marec
Anonim

Vitalij Ivanovič Kopylov - sovietsky a potom ruský vynikajúci operetný a filmový herec, ktorý v roku 1980 získal titul ľudový umelec RSFSR. Tento skromný Omsk sa nazýval pýchou ruskej kultúry a jeho piesne sa spievali v mnohých najslávnejších sovietskych filmoch.

Vitaly Kopylov: biografia, tvorivosť, kariéra, osobný život
Vitaly Kopylov: biografia, tvorivosť, kariéra, osobný život

Životopis

Vitalij Kopylov sa narodil v meste Omsk v zime roku 1925. Predvojnové detstvo budúceho umelca bolo skromné a chudobné. V škole sa zúčastňoval amatérskych predstavení a Vitalijova mládež padla na vojnové roky.

Na začiatku druhej svetovej vojny sa rodina Kopylovcov presťahovala do Novosibirsku. Mladý Vitaly odišiel pracovať do zámočníctva do závodu, aby priblížil víťazstvo, zároveň sa zúčastnil amatérskych predstavení továrne. Talent talentovaného chlapca nezostal bez povšimnutia, a keď sa v Novosibirsku začali reštaurovať budovy opery a stalo sa to v roku 1944, Vitalijovi spolu s niekoľkými ďalšími nadanými chlapmi poslali továrenský lístok do divadelného zboru.

Stala sa tak prvou hereckou školou pre budúceho slávneho umelca. Po skončení vojny vstúpil Vitaly na hudobnú vysokú školu, už sa rozhodol pre svoju budúcnosť a dostal zaslúžené štátne vyznamenanie „Za statočnú prácu“.

Bližšie k päťdesiatym rokom odišiel do Leningradu, kde úspešne vstúpil do známeho konzervatória. Rimského-Korsakova na hodiny komorného a sólového spevu, ktoré absolvoval v roku 1954.

Kariéra

Po absolvovaní konzervatória bol Kopylov pozvaný do Leningradského divadla hudobnej komédie, kde začal svoju tvorivú dráhu sólistu. Práve tu pracoval celý život, aj keď sa jeho činnosť neobmedzovala iba na divadlo.

Na sovietskej scéne strávil Vitalij Kopylov štvrťstoročie v duete so slávnym spevákom Vladimirom Matušovom. Speváci v podstate predviedli diela Solovjov-Sedov. Za túto prácu získal titul prvého vyznamenaného (1965) a potom ľudového (1980) umelca RSFSR.

Kopylov predviedol piesne v mnohých populárnych sovietskych filmoch. Je to jeho hlas, ktorý znie vo filmoch „Keď sa pieseň nekončí“(1964), zahral si topánku vo filme „Matters of Bygone Days“z roku 1972 a samozrejme tam aj zaspieval a svoj posledný vokál a hereckou prácou v kine bola úloha popového speváka "Magnusa" v televíznom seriáli "Streets of Broken Lanterns". Na jeseň 2012 umelec zomrel v Petrohrade po dlhej chorobe.

Osobný život

V tom istom divadle, kde pôsobil, našiel svoju lásku aj Vitaly - jeho manželkou sa stala Zoya Vinogradova, ktorá neskôr získala aj titul ľudová a ctená umelkyňa. Mladý umelec sa o dievča staral dva roky a ona nakoniec súhlasila, že si ho vezme a stala sa vernou oporou a spoločníkom na celý život. Zoya Akimovna stále žije v Petrohrade a uchováva si pamiatku svojho slávneho manžela.

Odporúča: