Ako Aktualizovať Starý šatník Tapetami

Ako Aktualizovať Starý šatník Tapetami
Ako Aktualizovať Starý šatník Tapetami

Video: Ako Aktualizovať Starý šatník Tapetami

Video: Ako Aktualizovať Starý šatník Tapetami
Video: Jak tapetovat s vliesovými tapetami Lavmi / How to hang Lavmi non-woven wallpapers 2024, Smieť
Anonim

Myšlienka zmeny vzhľadu šatníka pomocou tapiet nie je absolútne nová. Ale stojí za to túto myšlienku využiť, pretože rozmanitosť dizajnov, ktoré je možné získať týmto spôsobom, je mimoriadne veľká. Je tiež veľmi jednoduché a lacné zdobiť šatník tapetami.

Ako aktualizovať starý šatník tapetami
Ako aktualizovať starý šatník tapetami

Ako zdobiť šatník tapetami?

Ak pohľad na dvere a steny skrinky vyhovuje, ale chcete ho nejako vyzdobiť, môžete nalepiť tapety na zadnú stenu skrinky, dovnútra zásuviek. Musím povedať, že takáto technika veľmi zdobí šatník, a ak je miestnosť dostatočne priestranná, nie je potrebné vyberať úplne rovnaké tapety ako na stene, je lepšie hrať na kontrastoch alebo aspoň vyzdvihnúť sprievodné tapety. Ale ak je miestnosť veľmi stiesnená, použite rovnaké tapety pre steny aj skrinku, aby sa skrinka akoby rozpustila v priestore.

как=
как=

Na dverách a / alebo stenách skrinky bude tiež vhodná tapeta. Napríklad kúsok tapety so stredne veľkým rozmarným vzorom na prednej stene zásuviek alebo dverí bude vyzerať nádherne, ak boli pôvodne zdobené vyrezávanou drevenou zasklievacou lištou (takáto zasklievacia lišta sa dá kúpiť samostatne a nalepiť vlastnými rukami.).

как=
как=

Prípadne nemôžete celé dvere alebo stenu zlepiť kúskom tapety, ale vystrihnúť siluetu stromu s listami, mačku, rozpoznateľné historické budovy.

na lepenie tapety stačí použiť lepidlo PVA, ale aby skriňa vydržala dlhšie, môžete tapetu zhora prekryť vrstvou priehľadného laku.

Musím povedať, že v takom prípade sa nie je potrebné obmedzovať iba na tapety. Podľa materiálu a prevedenia skrinky môžete časť natrieť akrylovou alebo olejovou farbou a z tapety urobiť svetlé akcenty. Chcem poznamenať, že aj najstarší a najmučenejší sovietsky šatník alebo kredenc s tapetami a farbami sa dá zmeniť na jedinečnú vec, jemnú a vintage alebo svetlú a veľmi štýlovú.

как=
как=

ak chcete zdobiť kuchynský nábytok tapetami, zvoľte umývateľnú tapetu alebo samolepiacu fóliu.

Odporúča: