Ako Nakresliť Hviezdu Kompasom

Obsah:

Ako Nakresliť Hviezdu Kompasom
Ako Nakresliť Hviezdu Kompasom

Video: Ako Nakresliť Hviezdu Kompasom

Video: Ako Nakresliť Hviezdu Kompasom
Video: Ako nakresliť hviezdu | How to draw a star 2024, Smieť
Anonim

Pre slávnostnú výzdobu sú často potrebné hviezdy. Môžu mať nepravidelný tvar a rôzny počet lúčov a potom ich možno bez konštrukcie vystrihnúť z papiera. Ak však chcete zdobiť vrchol vianočného stromčeka alebo veže moskovského Kremľa, potrebujete správne päťcípové hviezdy. Môžete ich zostaviť pomocou najbežnejších nástrojov na kreslenie.

Ako nakresliť hviezdu kompasom
Ako nakresliť hviezdu kompasom

Je to nevyhnutné

  • - papier;
  • - kompasy;
  • - vládca;
  • - námestie;
  • - ceruzka.

Inštrukcie

Krok 1

Nakreslite kruh ľubovoľného priemeru. Upozorňujeme, že hviezda bude vpísaná do kruhu, takže polomer by mal zhruba zodpovedať požadovanej dĺžke lúča od stredu k vrchu. Pre pohodlie označte stred bodom 0. Nakreslite ním vodorovný priemer. V bode O nakreslite na ňu kolmicu a predĺžte ju po priesečník s kružnicou. Určte dolný bod ako M.

Krok 2

Polomer z bodu O rozdeľte na polovicu na polovicu. Dajte bod A. Môžete ho spojiť bodkovanou čiarou k bodu M, ale nie je to potrebné. Roztiahnite nohy kompasu na vzdialenosť AM. Nakreslite oblúk tohto polomeru od bodu M po priesečník s druhým vodorovným polomerom. Nastavená hodnota N. Popíšte ďalší oblúk s polomerom AN. Dajte bod K.

Krok 3

Nakreslite kruh s polomerom AK. Nájdite body jej priesečníka s prvou kružnicou. Označte ich ako C a D. Takto už máte 3 vrcholy hviezdy. Zostáva nájsť ďalšie 2. Za týmto účelom nakreslite z bodov C a D kruhy rovnakého polomeru rovné CA. Označte ich priesečníky základnou kružnicou. Spojte vrcholy lúčov prerušovanými čiarami. Teraz máte pravidelný päťuholník. Dodatočné čiary je možné odstrániť a ponechať iba kontúry päťuholníka a stredu kruhu.

Krok 4

Do výsledného päťuholníka napíšte kruh. Pretože máte do činenia s pravidelným konvexným mnohouholníkom, stred vpísanej kružnice sa zhoduje so stredom opísanej, to znamená pôvodnej. Nakreslite kolmé body na body, kde sa strany päťuholníka dotýkajú nového kruhu. Oddeľte rovnaké vzdialenosti od bodov ich priesečníka so stranami alebo od stredu. Výsledné body spojte s vrcholmi päťuholníka. Vystopujte obrys hviezdy a odstráňte nepotrebné konštrukcie.

Odporúča: