Ako Nakresliť Erb

Obsah:

Ako Nakresliť Erb
Ako Nakresliť Erb

Video: Ako Nakresliť Erb

Video: Ako Nakresliť Erb
Video: Ako nakresliť portrét - www.portretpodlafotky.sk 2024, Smieť
Anonim

Prvé erby sa objavili v 12. storočí. Slúžili ako identifikačná značka pre rytierov, ktorí v brnení neboli pre okolie rozpoznateľní. Takéto identifikačné značky sa nachádzali na štítoch, pláštenkách, ako aj na pečatiach, ktorými boli podpisované listy. Postupne sa objavila celá veda o komponovaní erbov - heraldika (preložená z latinčiny heraldus-herald), ktorá obsahuje súbor pravidiel a noriem pre ich zostavenie. Pri dodržaní určitých požiadaviek, veslovanie, môžete kresliť sami.

Ako nakresliť erb
Ako nakresliť erb

Inštrukcie

Krok 1

Základom erbu je štít. Môže mať iný tvar, obsahovať jedno alebo niekoľko polí (až 200), môže byť rezaná, skosená alebo krížená rovnými, prerušovanými alebo zakrivenými čiarami. Tiež je niekedy zdobená krídlami alebo kvetinovými vzormi.

Ako nakresliť erb
Ako nakresliť erb

Krok 2

Na vyfarbenie shity sa tradične používa smalt a kov. Existujú dva kovy - striebro a zlato. Budú zobrazené v bielej a žltej farbe. Existuje päť emailov: šarlátová (červená), blankytná (modrá), zelená (zelená), fialová (purpurová), čierna (čierna). Je tiež povolené používať odtiene týchto farieb. Pri zafarbení štítu platí pravidlo: kov nespojuje s kovom, ale smalt so smaltom, to znamená, že žlté a biele vložky by mali byť popretkávané akoukoľvek farbou smaltu.

Ako nakresliť erb
Ako nakresliť erb

Krok 3

Ďalším krokom je výber obrázka, ktorý bude umiestnený na štít. Obrázky alebo heraldické figúry sa delia na dva: heraldické typy (čiary, kríže, kruhy, štvorce) a neheraldické. Posledné menované sa zase delia na prírodné (rastliny, zvieratá, vtáky),

Lev
Lev

Krok 4

mýtické (draky, jednorožce, grify),

Jednorožec
Jednorožec

Krok 5

umelé (autá, budovy, náradie, predmety).

Ako nakresliť erb
Ako nakresliť erb

Krok 6

Na erb je zvykom dať heslo. Spočiatku to bol súhrn niektorých vynikajúcich udalostí, ktoré postupne nadobúdali symbolický význam. Devízou môže byť výrok, fráza alebo názov miesta napísaný v ľubovoľnom jazyku. Farebná schéma hesla sa však musí zhodovať s erbom.

Ako nakresliť erb
Ako nakresliť erb

Krok 7

Výsledný erb je možné doplniť prilbou rytierskou aj motocyklovou (podľa uváženia zostavovateľa) alebo korunou. Prilba je často korunovaná hlavicou v podobe rôznych figúrok, pierok, rohov alebo krídel.

Ako nakresliť erb
Ako nakresliť erb

Krok 8

Erb môže mať základňu, po ktorej okrajoch sú držiaky štítov, ktoré sa tradične používajú ako mýtické zvieratá. Ale pre moderný erb môžete použiť všetko, na čo máte dostatočnú predstavivosť.

Odporúča: