Ako Prísť Na Poéziu

Obsah:

Ako Prísť Na Poéziu
Ako Prísť Na Poéziu

Video: Ako Prísť Na Poéziu

Video: Ako Prísť Na Poéziu
Video: ران بانقتان الحلقة 154 RUN BTS مترجم للعربية/ ENG SUB RUN BTS Ep 154 HD FULL EPISODE TURN CC 2024, Smieť
Anonim

Poézia je jednou z najdostupnejších a najpopulárnejších foriem tvorivosti, najmä medzi mladými ľuďmi. Predtým, ako začne básnik písať, musí urobiť trochu práce, ktorá mu uľahčí prácu a umožní mu napísať nádherné a gramotné dielo.

Ako prísť na poéziu
Ako prísť na poéziu

Inštrukcie

Krok 1

Určte účel kusu. Môže to byť slávnostná príležitosť: niekoho narodeniny alebo iný sviatok, alebo to môže byť iba prax stelesnenia určitého obrazu. Podľa účelu určte objem básne, možno ju budete musieť usporiadať do básne alebo do poetickej drámy.

Krok 2

Sformulujte kôru z kúska. Môže to byť konkrétny rytmus, použitie určitých samohlások atď.

Krok 3

Načrtnite na papier „kostru“diela: plán a zápletku alebo jednotlivé riadky a slová. Umiestnite všetko na samostatné riadky, alebo ešte lepšie, o jeden riadok neskôr, aby bolo jednoduchšie vykonať opravy.

Krok 4

Ak je v práci otupenie, zastavte, odložte rukoväť. Choďte von, prejdite sa, rozhliadnite sa. Vypočujte si, čo sa okolo vás hovorí. Znova posuňte kostru básne v hlave a na chvíľu zabudnite, kým sa sama neobjaví.

Krok 5

Vráťte sa do práce, napíšte chýbajúce riadky, zbytočné odstráňte. Prepíšte báseň čisto, skontrolujte gramatické a pravopisné chyby: nie je dobré, ak geniálna báseň kazí elementárnu negramotnosť autora.

Odporúča: