Ako Vyrobiť Vianočné Origami

Obsah:

Ako Vyrobiť Vianočné Origami
Ako Vyrobiť Vianočné Origami

Video: Ako Vyrobiť Vianočné Origami

Video: Ako Vyrobiť Vianočné Origami
Video: Оригами Варежки для подарков | DIY Новый год | Origami Christmas mittens 2024, Smieť
Anonim

Novoročné origami - táto fráza sa často porovnáva s novoročnými snehovými vločkami na okne. Asociácie spojené so starým japonským umením sú menej časté. Technika origami má pozitívny vplyv na jemnú motoriku a pamäť. Vezmite svoje dieťa, otestujte svoje vlastné schopnosti.

Ako vyrobiť vianočné origami
Ako vyrobiť vianočné origami

Je to nevyhnutné

  • - farebný papier;
  • - nožnice.

Inštrukcie

Krok 1

Zostavte si model vianočného stromčeka vyrobený z modulov. Modul je malý trojuholník zložený z 1/32 listu A4. Skúste si takýto modul poskladať sami. Časť listu preložte pozdĺžne na polovicu, potom preložte naprieč, stred dobre stlačte. Ďalej rozložte obdĺžnik, rohy preložte smerom do stredu, k sebe, dlhé časti ohnite po okraji, zvyšné malé rohy skryte dovnútra. Zložte trojuholník na polovicu, šev by mal byť vonku - to je budúca "kapsa". Pre modulárny strom je potrebných 353 týchto trojuholníkov. Výrobný proces modulov nie je zložitý, ale namáhavý.

Krok 2

Novoročný origami „vianočný stromček“sa skladá z piatich „hviezd“. Začnite najmenším modulom. Potrebuje osem „trojuholníkov“. Vezmite tri trojuholníky - moduly, vložte dva z nich do "vrecka" na oboch stranách druhého - to sú listy. Každý nasledujúci list zafixujte ešte jedným trojuholníkovým modulom, zhromaždte všetkých osem listov do jednej časti.

Krok 3

Ďalší modul je komplikovanejší. Vložte ďalšie dva moduly do vrecka trojuholníka na každej strane trojuholníka, štruktúru zafixujte jedným ďalším modulom. Potrebujete päť takýchto listov. Opravte ich spolu s ďalším modulom a do vrecka vložte ďalší trojuholník - bude to druhá časť stromu.

Krok 4

Zhromaždite tretiu časť, mala by pozostávať z 12 listov, z ktorých šesť sú tri trojuholníky a ďalších šesť je jeden trojuholník; listy striedajte. Listy spolu spojte pomocou trojuholníkových modulov. Vložte spojovací prvok do veľkého listu (kde sú tri moduly), spojte všetky listy s rovnakým spojovacím prvkom. Štvrtou časťou stromu je sedem veľkých listov, ktoré sa zbierajú podľa predchádzajúceho princípu.

Krok 5

Piata časť stromu je 14 listov. Striedajte veľké a malé, medzi ne pridajte spojovacie prvky. Celkovo by v rade jedného listu malo byť šesť trojuholníkových modulov. Po zostavení všetkých piatich častí pokračujte ku kufru. Vezmite kúsok drôteného alebo plastového potrubia. Zhromaždite kúsky stromu, ozdobte ho hviezdou.

Odporúča: