Ako Sa Vyrába Dekorácia Bábkového Divadla

Obsah:

Ako Sa Vyrába Dekorácia Bábkového Divadla
Ako Sa Vyrába Dekorácia Bábkového Divadla

Video: Ako Sa Vyrába Dekorácia Bábkového Divadla

Video: Ako Sa Vyrába Dekorácia Bábkového Divadla
Video: 3. Výroba bábkového divadla 2024, Apríl
Anonim

Deti majú bábkové divadlo veľmi rady. Na vystúpenia nielen pozerajú s radosťou, ale s veľkou radosťou sa aj aktívne podieľajú na ich tvorbe. Vymýšľajú hry na motívy slávnych rozprávok, vyrábajú bábiky a ozdoby. Domáce bábkové divadlo zbližuje deti a rodičov, odhaľuje a rozvíja tvorivý potenciál dieťaťa.

Ako sa vyrába dekorácia bábkového divadla
Ako sa vyrába dekorácia bábkového divadla

Je to nevyhnutné

  • - lepenka;
  • - tkanina;
  • - farby;
  • - lepidlo na tapety;
  • - lak na nábytok;
  • - kefy.

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr urobte obrazovku. Najjednoduchšou možnosťou je natiahnuť lano po miestnosti a zavesiť na ňu veľký kus látky. Obrazovka je pripravená. Z farebného papiera vyrežte kvety, motýle alebo farebné obrázky z časopisov a starých kníh alebo detské kresby. Pokiaľ je to možné, šiť obrazovku z viacfarebných zvyškov ručne písaným štýlom.

Krok 2

Ak sa chcete hrať s dekoráciami, položte dve stoličky a položte im na chrbát širokú dosku. Všetko zakryte handričkou. Teraz je možné na dosku položiť všetky potrebné ozdoby.

Krok 3

Vyrobte si dekorácie z hrubého kartónu. Nakreslite na neho rôzne prvky krajiny: domy, stromy, kvety atď. Natrieme a po zaschnutí pozdĺž obrysu narežeme. Vyrobte si multifunkčné súpravy, ktoré sa dajú použiť pri viacerých predstaveniach. Je dobré, ak sú obojstranné. Vymaľujte dom zvonka aj zvnútra. V tomto prípade otočením naopak môžete ukázať miestnosť. Stromy môžu byť z jednej strany letné a z druhej jesenné alebo zimné.

Krok 4

V určitej výške natiahnite niť, povrázok alebo vlasec cez obrazovku. Môžete na ňu zavesiť kartónový mesiac, slnko, mraky, dúhy, mraky, ak sú potrebné pre hru.

Krok 5

Najjednoduchší spôsob, ako opraviť ploché kartónové dekorácie na obrazovke, je bežný štipec na bielizeň. A aby to nepokazilo výhľad, zamaskujte štipce na prádlo ako súčasť scenérie. Nakreslite a vystrihnite lepenkové figúrky húb, kvetov, kríkov atď. A prilepte ich k clothespin.

Krok 6

Môžete tiež urobiť zložitejší volumetrický dekoračný dom. Za týmto účelom lepte lepenku starou handričkou. Použite lepidlo na tapety. Rúry po dĺžke „guľatiny“vytočte z lepenky a pre pevnosť ich zviažte niťami. Potom prilepte výsledné guľatiny na miesto. Potom, čo obrobok dobre vysuší, vymaľujte dekoráciu. Po úplnom zaschnutí farieb výrobok prekryte dvoma vrstvami laku na nábytok.

Odporúča: