Môžem Piť Kávu S Citrónom

Môžem Piť Kávu S Citrónom
Môžem Piť Kávu S Citrónom

Video: Môžem Piť Kávu S Citrónom

Video: Môžem Piť Kávu S Citrónom
Video: Как снизить сахар и холестерин в крови быстро? Нужно готовить и приготовить кофе в турке правильно! 2024, Apríl
Anonim

Väčšina ľudí si nevie predstaviť ráno bez silnej šálky kávy. Skutoční znalci tohto povzbudzujúceho nápoja sa neobmedzujú iba na jednu porciu denne a často ho vypijú v dosť veľkom množstve, zakaždým si do pohára pridajú cukor, potom smotanu, potom citrón atď.

Môžem piť kávu s citrónom
Môžem piť kávu s citrónom

Môžem piť kávu s citrónom

Samotná kombinácia produktov ako prírodná káva a citrón je pre organizmus úplne neškodná. Okrem toho kyselina askorbová, obsiahnutá v značnom množstve v citróne, čiastočne neutralizuje kofeín, vďaka čomu je nápoj celkom vhodný na pitie pre ľudí, ktorí sú kontraindikovaní v nápojoch obsahujúcich kofeín. To znamená, že ak si do kávy dáte citrón, potom ju bude hypertonik schopný piť bez obáv, že tlak stúpne.

Samotná kombinácia kávy a citrónu má však zaujímavú príchuť, ktorú nemá každý rád. Horkosť zŕn a kyslosť ovocia dávajú nápoju neobvyklé tóny, ktoré ocenia iba skutoční labužníci. Príprava kávy s citrónom je hračka. K tomu stačí pripraviť kávu obvyklým spôsobom (v Turci alebo v kastróle) a potom do nápoja vložiť plátok citróna (jeden plátok na 200 ml šálky) alebo pridať čajovú lyžičku citrónovej šťavy. Ak radi experimentujete, môžete do uvarenej kávy pridať trochu škorice, čokolády, korenia, kakaa atď.

Aké sú výhody a škody kávy s citrónom

Kombinácia kofeínu a citrónu významne zlepšuje metabolizmus, táto vlastnosť bude veľmi užitočná pre ľudí, ktorí snívajú o zhodení pár kíl navyše. Nápoj je obzvlášť účinný, ak je pripravený zo zŕn a sušených plátkov citróna (so šupkou).

Pektín obsiahnutý v šupke výrazne znižuje chuť do jedla, tlmí pocit hladu na dlhú dobu. Ak nezneužijete nápoj, neprinesie to škodu. Jedna alebo dve šálky stredne silnej kávy nebudú mať negatívny vplyv na telo, ale ak už máte žalúdočné alebo srdcové problémy, nemali by ste sa nechať uniesť kávou s citrónom.

Odporúča: