Pletieme Palčiaky: Majstrovská Trieda Pletacích Ihiel

Pletieme Palčiaky: Majstrovská Trieda Pletacích Ihiel
Pletieme Palčiaky: Majstrovská Trieda Pletacích Ihiel

Video: Pletieme Palčiaky: Majstrovská Trieda Pletacích Ihiel

Video: Pletieme Palčiaky: Majstrovská Trieda Pletacích Ihiel
Video: Hat with braids. Braid from 18 loops. 2024, Smieť
Anonim

Ak sa rozhodnete naučiť sa pliesť palčiaky, začnite jednoduchým modelom, ktorý nemá reliéfne vzory a vzory. Napriek tomu sa palčiaky ukážu ako úžasné, pretože sú vytvorené s láskou, vlastnými rukami.

Pletieme palčiaky: majstrovská trieda pletacích ihiel
Pletieme palčiaky: majstrovská trieda pletacích ihiel

Klasické palčiaky sú pletené na štyroch pletacích ihličkách (piata je pomocná). Kúpte si priadzu farby, ktorá sa vám páči, môžete si vybrať takú, ktorá obsahuje akryl a vlnu. Výrobky vyrobené z takýchto nití si udržiavajú svoj tvar a vyzerajú skvele. Čím je niť hrubšia, tým väčšie sú ihly.

Ak pradeno s dĺžkou 250 metrov nite váži 100 g, vezmite si pletacie ihlice č. 2, 5. Všetky tieto parametre nájdete na štítkoch.

Najskôr určte hustotu úpletu. Za týmto účelom uchopte merací pásik kruh, ktorý prechádza priamo pod palec - najširšiu časť ruky. Zapíšte si získanú hodnotu. Zložte 2 pletacie ihlice k sebe, nahoďte ich na 12 slučiek (2 krajné), úplet predným saténovým stehom (toto je jeden z najjednoduchších spôsobov vytvorenia pleteniny) 5 cm, zmerajte šírku vzorky. Určite počet slučiek v jednom centimetri vydelením počtu slučiek (10, dve vonkajšie sa nepočítajú) šírkou vzorky v centimetroch. Obrázok môže vyjsť so stotinami, zaokrúhliť ho na desatiny a vynásobiť prvou hodnotou (obvod dlane). Je potrebné vytočiť toľko slučiek.

Povedzme, že máte 48 očiek. Takže pre každú pletaciu ihlu musíte vytočiť 12. Ak číslo nie je deliteľné 4, pridajte slučky tak, aby sa z nich stal násobok štyroch. Ihly preložte na polovicu. Nahodené na slučky. Druhý rad sa skladá z dvoch obruba a rovnaký počet tváre, to je gumička. Po pletení 12 očiek týmto spôsobom ich nechajte na pletacej ihle. Pri nasledujúcich 12 začnite druhou ihlou na pletenie, potom treťou a štvrtou. Posledný steh, potom prvý, zapracujte do druhého radu.

Rukavice na štyroch pletacích ihličkách sú pletené do kruhu, takže v druhom rade, cez predné očká, urobte predné očká, cez očkové očká - očnicové očká. Takto upletieme 5 - 7 cm. Po gumičke začnite vytvárať hlavnú látku, štrikujte ju iba prednými. Niekedy si vyskúšajte obrobok na ruke toho, s kým pletiete. Keď sa dostanete na začiatok palca, odstráňte z každého špendlíka 8 slučiek a pripevnite ho.

Pokračujte v pletení ďalej, keď rukavica úplne zakryje malíček, začnite zatvárať slučky. Venujte pozornosť tomu, kde to robiť. Premiestnite posledné očko ihlice na pletenie do susedného, 2 úplety spolu upletiete. Dá sa uzavrieť na štyri alebo dve strany. Ak chcete, urobte to ešte jednoduchšie a pliesť ďalej predným stehom bez odčítania. Keď je prostredník zakrytý, navlečte kúsok vlákna do veľkého oka ihly, prevlečte jeho hrot cez všetky očká, utiahnite, zaviažte na uzol. Konce nití vytiahnite háčkovaním dovnútra.

Ak postupne zmenšujete slučky na boku malíčka a ukazováka, rukavica lepšie zapadne do hornej časti dlane a opakuje jej kontúry.

S postupným znižovaním na konci budete mať 2 slučky, odstráňte ich dohromady vložením hlavného vlákna cez ne. Odrežte ho a nechajte kúsok 2 cm tak, že ho pomocou háčika stiahnete naruby.

Ak chcete pliesť prsty, preneste 8 odstránených stehov z čapu do ihly na pletenie. Na druhej vytočte to isté množstvo na druhej strane otvoru pre prst. Na tretej ihle na pletenie nahoďte na 2 očká z pravej strany, na štvrtej - dve zľava. Zaviažte si prst, až sa dostanete na vrchol, slučky zatvárajte postupne alebo naraz. Druhá rukavica sa robí rovnako, palec sa vytvára v zrkadlovom obraze.

Pletené veci sú dnes veľmi módne, vrátane palčiakov. Môžete pliesť norkové palčiaky, nielen priadzu.

Odporúča: