Ako Pliesť Na Päť Pletacích Ihiel

Obsah:

Ako Pliesť Na Päť Pletacích Ihiel
Ako Pliesť Na Päť Pletacích Ihiel

Video: Ako Pliesť Na Päť Pletacích Ihiel

Video: Ako Pliesť Na Päť Pletacích Ihiel
Video: 🌺 Красивая! Удобная! Практичная! Летняя женская кофточка спицами. Часть 1. 🌺 Размер 48-50 2024, Smieť
Anonim

Začínajúci pletařky sa často boja pliesť s piatimi pletacími ihličkami v domnení, že je to príliš ťažké. Musíte však len vyplniť ruku a všetko sa ukáže ľahko a rýchlo. Obrovské množstvo vecí je pletených na piatich pletacích ihličkách: ponožky, rukavice bez prstov, rukavice bez prstov, rukavice a čiapky. Toto pletenie sa nazýva kruhové. Hlavné pletenie je umiestnené na štyroch pletacích ihličkách a pomocou piatej pletacej ihly pliesť.

Ako pliesť na päť pletacích ihiel
Ako pliesť na päť pletacích ihiel

Je to nevyhnutné

priadze a päť ihiel

Inštrukcie

Krok 1

Pred začatím práce urobte vzorku. Nalejte 10 očiek a pliesť 10 riadkov. Počítajte počet slučiek na 1 cm, výsledný počet slučiek vynásobte požadovaným obvodom. Ak pletiete palčiaky alebo rukavice, potom je to obvod zápästia a ak pletené ponožky - obvod nohy. Na pletenie čiapky si zmerajte obvod hlavy). Napríklad do 1 cm získate 3 slučky a obvod zápästia je 19 cm. Vynásobte 3 x 19 a získate 57 slučiek. Toto číslo musí byť zaokrúhlené na násobky štyroch a nadol.

Krok 2

Na dve pletacie ihlice nahoďte požadovaný počet slučiek ľubovoľným spôsobom, ktorý uprednostňujete. Potom rozdeľte stehy na štyri pletacie ihlice a pokračujte v pletení prvého radu. V našom prípade získate 14 slučiek na každý lúč. Na prvú pletaciu ihlu pripevnite značku - môže to byť špeciálna značka na pletenie, obyčajný špendlík alebo niť kontrastnej farby. Značka bude referenčným bodom v práci. Zatvorte pletenie do kruhu, uzol nite z gule s koncom zostávajúcim zo sady slučiek. Ďalej pliesť gumičkou 1 * 1 alebo 2 * 2. Pletené očká na jednej ihlici na pletenie, uvoľnenú ihlu na pletenie vezmite do pravej ruky a pokračujte v pletení na ďalšej ihle na pletenie. Pokračujte v pletení gumičky na požadovanú dĺžku a prejdite k hlavnému vzoru.

Krok 3

Hlavným problémom pletenia na piatich pletacích ihličkách sú otvory medzi pletacími ihličkami, niekedy sa im hovorí pásy. Existuje niekoľko trikov, ako sa vyhnúť stopám. Umiestnite pletacie ihlice nasledovne. Začiatok pletacej ihly by mal ležať na vrchu ďalšej. A všetky ostatné pletacie ihlice by mali byť v rovnakom poradí - v takom prípade sa nerozpadnú. Hlavné vlákno musí navyše prebiehať vo vnútri celej tejto štruktúry. Ďalším spôsobom, ako sa vyhnúť otvorom, je prevrátiť 2 stehy z ihly na pletenie (po úpletovaní všetkých očiek jednej ihly na pletenie 2 z druhej). Po niekoľkých tréningoch budete určite schopní rýchlo pliesť na päť pletacích ihiel a budete môcť pliesť veľa potrebných a teplých vecí pre seba a svoju rodinu.

Odporúča: