Ako Sa Robí Model Vesmírnej Lode

Obsah:

Ako Sa Robí Model Vesmírnej Lode
Ako Sa Robí Model Vesmírnej Lode

Video: Ako Sa Robí Model Vesmírnej Lode

Video: Ako Sa Robí Model Vesmírnej Lode
Video: ДЕТИ ЛЕДИБАГ И СУПЕР-КОТА 😱 Сказки на ночь от Маринетт Miraculous Ladybug u0026 Cat Noir in real life 2024, Smieť
Anonim

Moderné deti prakticky stratili záujem o vesmírne témy. Je možné oživiť záujem detí o vesmír spoločným vybudovaním modelu vesmírnej lode s nimi na pracovnej hodine, podobného modelu, aký si ich otcovia postavili v detstve.

Ako sa robí model vesmírnej lode
Ako sa robí model vesmírnej lode

Inštrukcie

Krok 1

Hlavným detailom makety vesmírnej lode je valec. Použite ho ako lepenkovú plechovku čipov Pringles alebo iných v podobnom balení. Dôkladne ho očistite od zvyškov jedla. Pomocou rozprašovača namaľte nádobu striebornou farbou a potom ju vysušte. Nastriekajte farbu zo vzdialenosti asi pol metra, inak farba bude trvať dlho, kým zaschne. Nepoužívajte na to otvorený oheň.

Krok 2

Vyrobte imitáciu solárnych panelov. Ak to chcete urobiť, vezmite si dve tenké krabice na CD. Dva listy papiera nastrihané modrým atramentom nasýtte - budú dobre napodobňovať farbu skutočných solárnych panelov. Vložte ich do škatúľ. Posledné menované ešte nepripojujte k valcu.

Krok 3

Vezmite si MODELOVÝ Nôž. Vyrežte niekoľko okienok do valca. Dotiahnite zvnútra igelitom vyrezaným z plastovej fľaše. Na želanie je možné použiť farebnú fľašu. Vonku okolo svetlíkov nezmazateľnou značkou nakreslite na striebornú farbu okrúhle rámy pomocou skrutiek - dajú sa simulovať jednoducho bodkami.

Krok 4

Skutočné vesmírne lode počas letu neblikajú. Rozloženie ale bude vyzerať oveľa lepšie, ak ho obdaríte touto schopnosťou. Vezmite hotový blikajúci blok z rozbitej hračky a vložte ho do valca, pričom urobte otvory pre LED diódy. Upravte ho tak, aby bol napájaný batériami AA alebo externou jednotkou s rovnakým napätím ako v origináli. Dbajte na polaritu. Ak používate batérie, pridajte prepínač a umiestnite ho na kryt.

Krok 5

Vezmite dve alebo tri plastové lyžice a odrežte z nich rúčky. Pôjde o parabolické antény. Zaistite ich na lodi pomocou sponiek na papier. Vytvorte z nich držiaky prevodníkov. Samotné prevádzače napodobňujte malými čiapočkami z plniacich pier. Umiestnite ich rovnakým spôsobom ako na skutočné parabolické antény, ktoré sa dnes nachádzajú v každej domácnosti.

Krok 6

Vyrobte pre model stojan. Umiestnite na ňu valec zvisle. Potom naň pripevnite solárne panely pomocou rohov a skrutiek a matíc. Rozloženie je pripravené.

Odporúča: