Ako Vytvoriť Slovo Z Písmen

Obsah:

Ako Vytvoriť Slovo Z Písmen
Ako Vytvoriť Slovo Z Písmen

Video: Ako Vytvoriť Slovo Z Písmen

Video: Ako Vytvoriť Slovo Z Písmen
Video: D skládání slov z písmen 2024, Apríl
Anonim

Slovné hry sú nielen zábavné, ale aj užitočné. Ľudia, ktorí si ich v detstve obľúbili, zvyčajne píšu oveľa kompetentnejšie ako tí, ktorí tieto hry nepoznali. Existuje niekoľko hier, kde musíte robiť slová z písmen. Musíte to však dieťa naučiť alebo sa naučiť postupne.

Začnite pridávať slová z kociek s písmenami
Začnite pridávať slová z kociek s písmenami

Je to nevyhnutné

  • Kocky s písmenami
  • Spoločenská hra „Scrabble“
  • Spoločenská hra „Naučte sa čítať“

Inštrukcie

Krok 1

Počas hry s dieťaťom venujte pozornosť skutočnosti, že na kockách sú napísané písmená. Čo si myslia? Vyzvite svoje dieťa, aby dalo slovo. Z akých zvukov sa skladá? Aké písmená predstavujú tieto zvuky? Nájdite požadované písmená. V akom poradí sú zvuky vyslovené? Čo je potrebné urobiť, aby všetci pochopili, že zvuky sa vyslovujú spoločne? Ak to má dieťa ťažké - povedzte mi, že je potrebné dať kocky s potrebnými písmenami vedľa nich.

Krok 2

Vezmite si hru Naučte sa čítať. Zostavte slovo z písmen a prečítajte si ho. Vyzvite svoje dieťa, aby vytvorilo slovo. Ak položí všetko, čo mu príde do hlavy - nekarhajte ho a nehovorte, čo robí zle. Stačí nahlas prečítať, čo zložil. Toto robte zakaždým. Dieťa skôr či neskôr začne zmysluplne vytvárať slová.

Krok 3

Keď sa dieťa naučí voľne pracovať s trojrozmernými písmenami, nájdite hru „Scrabble“. Skladajte s dieťaťom rôzne slová rôznymi spôsobmi. Ak nenájdete túto hru v predaji, zahrajte si Baldu. Bude to vyžadovať list papiera a pero. Vymyslite slovo s mnohými rôznymi písmenami. Spočítajte spolu s dieťaťom zvuky a písmená v tomto slove. Nakreslite štvorec a rozdeľte ho do políčok. Počet buniek v riadku by mal zodpovedať počtu písmen v zamýšľanom slove. Napíš toto slovo do stredného vodorovného riadku. Prečítajte si niekoľko písmen vedľa neho a opýtajte sa, aké nové slovo z nich možno vytvoriť a aké písmeno musíte pridať. Písmeno sa musí pridať do políčka nad alebo pod posledným prečítaným písmenom. Žiaci a študenti si túto hru radi zahrajú.

Odporúča: