Ako Sa Nahodí Na Pletacie Ihlice

Obsah:

Ako Sa Nahodí Na Pletacie Ihlice
Ako Sa Nahodí Na Pletacie Ihlice

Video: Ako Sa Nahodí Na Pletacie Ihlice

Video: Ako Sa Nahodí Na Pletacie Ihlice
Video: Красивая летняя женская кофточка с очень интересным дизайном рукава! Вяжем спицами. Часть 1. 2024, Apríl
Anonim

Akékoľvek pletenie začína súpravou slučiek, od toho sa nemôžete dostať. To je základ každého priadze. Aby ste sa naučili, ako nahodiť na slučky, budete na pletenie potrebovať dve pletacie ihlice a klbko priadze.

Ako sa nahodí na pletacie ihlice
Ako sa nahodí na pletacie ihlice

Inštrukcie

Krok 1

Zložte obe ihlice k sebe, predstavte si, že držíte jednu hrubú ihlu na pletenie. Toto je taký malý trik pletařiek. Na dvoch pletacích ihličkách sa zhromažďujú slučky a po vytočení sa jedna vytiahne. Smyčky sa teda neutiahnu a získajú sa dostatočne voľné, čo zjednodušuje pletenie nasledujúcich riadkov.

Krok 2

Odmotajte vlákno z gule, z ktorej budete vyberať slučky. Pri priemernej hrúbke priadze ide 1 - 1, 5 cm priadze do súpravy jednej slučky. Ak potrebujete 30 slučiek, potom 1,5 * 30 = 45 cm. Ukazuje sa, že pre sadu 30 slučiek potrebujete 45 cm závit.

Krok 3

Odvíjajte vlákno tak dlho, ako potrebujete. Vložte vlákno medzi palec a ukazovák. Niť držte tromi zvyšnými prstami ľavej ruky. Uistite sa, že je niť napnutá.

Krok 4

Vezmite si ihlice na pletenie, myslite na to, že máte v rukách jednu ihlu na pletenie. Vložte ihly pod niť, ktorá je natiahnutá medzi palcom a ukazovákom. Niť držte ukazovákom pravej ruky, tlačte na ihly.

Krok 5

Zaháknite vnútorný závit, ktorý vedie blízko vášho palca.

Krok 6

Vytiahnite slučku, ktorú ste chytili z palca. Rovnakým spôsobom chyťte ďalšiu slučku, tentokrát však z nite, ktorá vedie pozdĺž ukazováka.

Krok 7

Utiahnite predĺžené pánty. Uvoľnite palec od vlákna. Neutahujte slučky príliš, inak bude veľmi ťažké pliesť prvý rad takýchto "utiahnutých" slučiek.

Krok 8

Podľa tohto pokynu vytočte toľko slučiek, koľko potrebujete. Chvost zostávajúcej nite by nemal byť odrezaný, pretože by sa vám mohol hodiť, keď začnete šiť detaily produktu.

Krok 9

Po dokončení viazania stehov opatrne vyberte jednu pletaciu ihlu. Mnoho ľudí odporúča po súprave slučiek uviazať uzol zo zvyšku nite a hlavnej nite, aby boli posledné oká silné a nerozmotané. Slučky sú vytočené. Začnite pletenie.

Odporúča: