Ako Sa Nahodí Na Kruhové Pletacie Ihlice

Obsah:

Ako Sa Nahodí Na Kruhové Pletacie Ihlice
Ako Sa Nahodí Na Kruhové Pletacie Ihlice

Video: Ako Sa Nahodí Na Kruhové Pletacie Ihlice

Video: Ako Sa Nahodí Na Kruhové Pletacie Ihlice
Video: 🌺 Красивая! Удобная! Практичная! Летняя женская кофточка спицами. Часть 1. 🌺 Размер 48-50 2024, Marec
Anonim

Kruhová ihla je pár priamych alebo mierne zakrivených ihiel spojených nylonovou šnúrou alebo plastovou hadičkou. S ich pomocou môžete vytvoriť rovný úplet aj bezšvový valec. Sada slučiek na nich sa veľmi nelíši od bežných jednoduchých pletacích ihiel.

Ako sa nahodí na kruhové pletacie ihlice
Ako sa nahodí na kruhové pletacie ihlice

Je to nevyhnutné

Kruhové pletacie ihlice, priadza

Inštrukcie

Krok 1

Na začiatok zmerajte správnu dĺžku nite. Dá sa to vypočítať: pre každú slučku je podľa hrúbky priadze potrebný 1 - 2 cm Označené miesto dajte za palec a ukazovák ľavej ruky. Niť z guličky prevlečte z indexu pred stredné a prstenníkové prsty a za malíček. Omotajte voľný koniec okolo palca a nechajte niť visieť.

Krok 2

Zložte kruhové ihly k sebe v pravej ruke. Vložte ich do slučky na palci a veďte ich pod niťou na ukazováku. Vráťte pletacie ihlice do slučky pri veľkom. Vytiahnite vlákno a uvoľnite palec. Prvý krok sa urobil.

Krok 3

Z voľného konca vytvorte novú slučku a operáciu zopakujte. Keď je počiatočný rad vytočený, opatrne vytiahnite jednu z pletacích ihiel spod slučiek. Začnite pliesť hlavný vzor.

Krok 4

Pripravte si pre odev odolnejší a ozdobnejší okraj. Za týmto účelom odmerajte vlákno dvakrát tak dlho, ako je potrebné nastaviť prvý riadok. Preložte ho na polovicu a záhyb nite nechajte voľne visieť. Jednu niť si z guličky nahoďte na ukazovák a na palci urobte z dvojitého konca očko.

Krok 5

Zložené ihly vložte do slučky na palci. Opakujte pohyby prvej metódy. Rozdiel je v tom, že slučky sú vytvorené z jedného vlákna a ich spodná časť je tvorená z dvojitého vlákna. Tento začiatok pletenia sa nazýva šnúra. Po skončení súpravy opäť vytiahnite druhú pletaciu ihlu a začnite ňou pliesť hlavný vzor.

Krok 6

Tretiu metódu použite, ak nemôžete správne zmerať pôvodnú dĺžku nite. Na jednom z pletacích ihiel v pravej ruke namotajte zákruty podľa počtu slučiek, ktoré potrebujete. Preneste si ho na ľavú ruku a držte za špirálu napísanú niť. Vložte druhú pletaciu ihlu do pravej ruky do najbližšieho zvlnenia cez vzdialený okraj. Vytiahnite prvú slučku a vyberte ju z pravého nástroja. Opakujte to s každým zvlnením.

Krok 7

Znova vymeňte ihly a začnite pliesť. Na konci počiatočného riadku šiť extra slučku, ak potrebujete kruhové pletenie. Pomôže to vyhnúť sa dieram pri prechode z jedného lúča na druhý. Pri pripájaní preneste extra slučku na prvú pletaciu ihlu a pliesť spolu s prvou v ďalšom rade.

Odporúča: