Ako Napísať Feuilleton

Obsah:

Ako Napísať Feuilleton
Ako Napísať Feuilleton

Video: Ako Napísať Feuilleton

Video: Ako Napísať Feuilleton
Video: EMANET CAPÍTULO 224 225 | Emanet 224/225 Legandado Portugues (Emanet Brasil) 2024, Apríl
Anonim

Feuilleton je satirické dielo, ktoré si robí srandu zo sociálnych nerestí. Feuilleton je zameraný nielen na rozosmievanie ľudí, ale aj na osvetlenie, aby ukázal negatívnu stránku nejakého javu. Feuilleton sa líši od ostatných satirických žánrov tým, že sa tento smiech hnevá a jeho účelom je vykoreniť neresť zo spoločnosti. Písanie v tomto žánri nie je ľahká práca, takže v ktoromkoľvek vydaní je uvedený dobrý feuonetonista. Úspešný v tomto odbore Zoshchenko, Gorky.

Ako napísať fejtón
Ako napísať fejtón

Je to nevyhnutné

Papier, pero, pozorovanie, zmysel pre humor

Inštrukcie

Krok 1

Ak chcete napísať dobrý príbeh, musíte poznať problémy ľudí, s ktorými žijete. Musíte cítiť svoj čas a zvýrazniť jeho svetlé chyby. Ešte viac zlozvykov, ktoré sa ospravedlňujú.

Krok 2

Po rozhodnutí o téme budúcej práce zozbierajte a preštudujte materiál o tejto téme. Ak si napríklad idete robiť srandu z opilosti, zbierajte informácie o alkoholizme. Ak sa vo vašom fejtóne objaví nefiktívna postava, lepšie ho spoznajte.

Krok 3

Zaistite si absolútnu negativitu javu. Musíte si byť istí, že ide o 100% zlo bez akýchkoľvek „ale“. Žiadne výhovorky, žiadne výhrady. Zlé obdobie!

Krok 4

Vstúpte do svojej práce - udalosti, ktorá slúžila ako výzva na napísanie fejtónu. Dôvod, ktorý sa stal rozhodujúcim pri výbere tejto konkrétnej témy. Ak je to stále ten istý alkoholizmus, potom môže ísť o opilca, ktorý predal svoje posledné „nohavice za vodku“.

Krok 5

No a na záver nezabudnite na podiel humoru, ktorý umožňuje, aby sa fejtón ocitol v radoch satirických žánrov. Či sa však ukáže, že práca je kvalitná, závisí od vašich schopností. Ísť na to!

Odporúča: