Ako Vymeniť Antivírus

Obsah:

Ako Vymeniť Antivírus
Ako Vymeniť Antivírus

Video: Ako Vymeniť Antivírus

Video: Ako Vymeniť Antivírus
Video: Как скачать и установить лучший антивирус на телефон андроид! 2024, Smieť
Anonim

Antivírus je jedným z najdôležitejších programov v počítači, najmä ak máte prístup na internet. Zabraňuje infekcii PC rôznymi vírusmi, ktoré môžu prácu nielen zhoršiť, ale aj úplne zastaviť. V prípade, že vám ochrana antivírusu nevyhovuje, môžete ho jednoducho vymeniť.

Ako vymeniť antivírus
Ako vymeniť antivírus

Je to nevyhnutné

počítač, prístup na internet

Inštrukcie

Krok 1

Navštívte niekoľko antivírusových fór. Prečítajte si recenzie, navštívte ich oficiálne stránky. Vyberte si 2-3 možnosti, ktoré vám vyhovujú. Každý antivírus funguje inak. Najprv si musíte zvoliť taký, ktorý úplne splní vaše požiadavky.

Krok 2

Ak ste sa rozhodli pre bezplatné programy, stiahnite si ich z oficiálnych stránok. Iné stránky môžu ponúkať zastaranú verziu alebo archív môže byť chránený heslom. Ak sa rozhodnete nainštalovať licenčný program do svojho počítača, navštívte oficiálne stránky pre vývojárov a stiahnite si skúšobnú verziu. Možno sa vám antivírus nebude páčiť, mali by ste to určiť pred jeho zakúpením.

Krok 3

Prejdite na začiatok v počítači a potom na ovládací panel. Vyberte možnosť Pridať alebo odstrániť programy. Počkajte, kým sa zobrazia všetky nainštalované programy. Nájdite antivírus. Kliknite naň raz. Vpravo vyberte príkaz Odstrániť a znova kliknite. Spustí sa odinštalovanie programu. Po dokončení reštartujte počítač.

Krok 4

Môžete použiť inú možnosť na odinštalovanie antivírusu, nielen že odstráni program, ale aj vyčistí počítač od jeho zvyškov. Stiahnite si program Cleaner (je úplne zadarmo) a nainštalujte ho do počítača. Spustite program a vyberte položku služby. Nájdite tam antivírus, kliknite naň raz, vpravo vyberte položku odinštalovania a kliknite na ňu. Program odstráni váš antivírus. Potom choďte na čistiaci predmet. Nakonfigurujte ho, napríklad ak v počítači nepotrebujete odstrániť všetky uložené heslá, zrušte začiarknutie príslušnej časti. Začnite čistiť. Týmto odstránite všetky nepotrebné dočasné súbory a zvyšky antivírusu.

Krok 5

Nainštalujte si do počítača jeden antivírus podľa vášho výberu. Chvíľu s ním pracujte. Odstráňte ho rovnakým spôsobom ako predchádzajúci antivírus. Nainštalujte ďalší. Skúste pracovať so všetkými programami, ktoré si vyberiete. Keď sa rozhodnete pre výber, kúpte si program, ktorý je pre vás vhodnejší (ak má licenciu), a použite ho.

Odporúča: