Ako šiť Autopoťahy

Obsah:

Ako šiť Autopoťahy
Ako šiť Autopoťahy

Video: Ako šiť Autopoťahy

Video: Ako šiť Autopoťahy
Video: AKO ŠIŤ PROFI VÝSLEDKY NA BEŽNOM STROJI | Moja top 6 2024, Smieť
Anonim

Každý majiteľ auta chce, aby bolo jeho auto útulnejšie, pohodlnejšie a krajšie. Mnoho motoristov kupuje moderné poťahy na svoje autosedačky vyrobené z krásnych a odolných materiálov, utrácajú za ne veľa peňazí, ale málokto si uvedomuje, že takéto poťahy sa dajú šiť aj sami. Autopoťahy si môžete vyrobiť sami aktualizáciou interiéru svojho auta.

Ako šiť autopoťahy
Ako šiť autopoťahy

Inštrukcie

Krok 1

Na šitie poťahov používajte odolné a spoľahlivé materiály - môžu to byť prírodné aj syntetické látky. Prírodné tkaniny majú veľa výhod - v teplej a studenej sezóne dobre prechádzajú vzduchom a vlhkosťou, nezohrievajú sa a nechladia. Poťahy vyrobené z prírodných tkanín sú však krátkodobé a pri častom používaní sa rýchlo opotrebúvajú.

Krok 2

Syntetické tkaniny ponúkajú širšiu škálu farieb a sú tiež odolnejšie. Syntetika zároveň dobre neabsorbuje vlhkosť a v horúcom počasí sa veľmi zahrieva. Ako všestranný materiál na šitie poťahov môžete použiť odolnú gobelínovú látku so syntetickými vláknami a aby ste v zime udržali auto v teple, môžete si vyrobiť vymeniteľné poťahy z umelej kožušiny. Koža a velúr sú tiež dobré materiály.

Krok 3

Pomocou priehľadného skleníkového filmu alebo novín odstráňte vzory z autosedačiek tak, že ich pomocou špendlíkov pripevníte k sedadlám. Značkou obkreslite obrysy sedadiel a vystrihnite vzor, pričom zohľadnite tolerancie švov na každej strane 1 cm. Ak šijete poťah z mäkkej látky, spracujte ho zvnútra doublerínom alebo urobte podšívku z hustej syntetiky.

Krok 4

Ak chcete mierne zmeniť tvar sedadiel, vložte medzi podšívku a prednú časť poťahu špeciálne valčeky. Poťah môžete tiež zmierniť vložením osobitne narezaných tenkých penových častí medzi podšívku a prednú stranu.

Krok 5

Zošite detaily dohromady a potom vyskúšajte poťah sedadla, aby ste zistili, či dobre sedí. Nezabudnite pripevniť poťah na sedadlo špeciálnou podložkou, ak je v aute.

Krok 6

Pred prišitím poťahov sa uistite, že airbagy vo vašom automobile nie sú nainštalované na koncoch operadiel. Ak sú v operadlách airbagy, urobte zárezy na krytoch v miestach ich možného rozvinutia a voľne ich potrite bavlnenými niťami, ktoré sa pri rozvinutí airbagov ľahko zlomia.

Odporúča: