Kto Je Zubná Víla

Kto Je Zubná Víla
Kto Je Zubná Víla

Video: Kto Je Zubná Víla

Video: Kto Je Zubná Víla
Video: Playmobil příběh | Emě se kýve zub | Přijde zubní víla? | Rodina Dvořákova 2024, Apríl
Anonim

Zubná víla je strážkyňou jasných detských spomienok. Existuje presvedčenie, že ak dieťa, ktoré zaspí, položí svoj spadnutý mliečny zub pod vankúš, potom v tú noc priletí malá víla a odnesie ho, ale výmenou za zub nechá mincu.

Kto je Zubná víla
Kto je Zubná víla

Zubná víla je rozprávková postava - strážkyňa jasných detských spomienok. Ako hovorí legenda, Zubná víla dáva dieťaťu mincu alebo malý darček výmenou za mliečny zub, ktorý z neho vypadol (práve v zuboch sú uložené najjasnejšie spomienky), ktoré dieťa dáva pod vankúš. Výmena zubu za mincu nie je pre vílu ťažká, pretože je pre ľudí neviditeľná.

Rituál

Dieťa, ktoré stratilo mliečny zub, si ho pred spaním zvyčajne dá pod vankúš. Ráno nájde namiesto zuba buď mincu, alebo darček. Ako darčeky sa používajú buď figúrky na pamiatku, alebo svetlé pamätné malé hračky.

Druhá možnosť - dieťa vloží zub do priehľadného pohára s vodou a položí ho na obrubník v blízkosti postele. Ráno sa namiesto zuba nájde šumivá minca. Táto možnosť sa v poslednej dobe stáva čoraz populárnejšou, dôvod je jednoduchý - v takom prípade je pre rodičov oveľa jednoduchšie vymeniť si zub vložením peňazí namiesto nich a tým, že dieťa nebudíte.

Báječná legenda o malej Zúbkovej víle pomáha malým deťom ľahšie znášať bolesti a nepohodlie z dôvodu chýbajúcich zubov, zvyknú si čistiť zuby, starať sa o ne a tiež jesť menej sladkostí.

Existuje názor, že víle je možné dať zuby každý deň, s výnimkou Vianoc. Ak dáte víle na Vianoce mliečny zub, potom zomrie.

Odporúča: