Ako Urobiť Decoupage V štýle Provence Vlastnými Rukami

Obsah:

Ako Urobiť Decoupage V štýle Provence Vlastnými Rukami
Ako Urobiť Decoupage V štýle Provence Vlastnými Rukami

Video: Ako Urobiť Decoupage V štýle Provence Vlastnými Rukami

Video: Ako Urobiť Decoupage V štýle Provence Vlastnými Rukami
Video: Винтажное панно из бумажных трубочек Мастер-класс 2024, Apríl
Anonim

Štýl Provence je ideálny pre interiér vidieckeho domu. Ale obzvlášť atraktívny je v interiéri kuchyne. Navyše môžete ľahko zdobiť interiérové predmety pomocou techniky decoupage v štýle Provence pre kuchyňu vlastnými rukami.

-kak-sdelat-dekupazh-v - stile-provans- svoimi - rukami
-kak-sdelat-dekupazh-v - stile-provans- svoimi - rukami

Je to nevyhnutné

  • - obrúsok na dekupáž s motívmi v štýle Provence
  • - biely akrylový základný náter
  • - akrylový lak
  • - doska
  • - špongia
  • - akrylové farby

Inštrukcie

Krok 1

Na malom nábytku je možné vykonať dekupáž v štýle provence. K tomu sú kuchynské dosky ideálne. Po vyzdvihnutí obrúskov na dekupáž s tradičnými symbolmi Provensálska dekupujte niekoľko dosiek v rovnakom štýle. Môžu dokonale zdobiť kuchynskú stenu v štýle Provence.

Krok 2

Aby ste dosiahli dekupáž v štýle Provence, pripravte povrch drevených dosiek. Prejdite ním brúsnym papierom. Potom povrch natrite bielym akrylovým základným náterom. Po zaschnutí základného náteru povrch upravte akrylovým lakom. Z decoupage obrúska odstráňte dve spodné vrstvy, rukami odtrhnite okraj obrúska. Potom na pilník nalejte trochu vody zriedenej lepidlom PVA. Vložte obrúsok na vrchnú časť pilníka lícom hore. Narovnajte, aby ste sa vyhli vráskam. Odstráňte prebytočnú tekutinu. Dosky pritlačte na povrch a pilník opatrne vyberte. Počkajte, kým obrúsok na doske uschne.

Krok 3

Povrch dosky pokryte akrylovým lakom. Vložte fialovú, bielu a čiernu akrylovú farbu na paletu. Zmiešajte, aby ste získali rovnakú farbu ako levanduľa na obrúsku. Časť výslednej farby naneste na suchú špongiu. Kráčajte pozdĺž okraja dosky. Aby ste dosiahli dekupáž v štýle Provence, naneste na celú dosku malú farbu špongiou. Nakreslite kontúrou samostatné fragmenty obrázka. Potom celý povrch dosky pokryte akrylovým lakom. Dosku ozdobte stužkami alebo farebnou rafiou.

Na dekupáž v štýle Provence sú ideálne obrúsky s tradičnými symbolmi Provence: levanduľa, bylinky, kohútik.

Odporúča: