Aké Remeslo Vyrobiť Z Guľôčkovej Plastelíny

Obsah:

Aké Remeslo Vyrobiť Z Guľôčkovej Plastelíny
Aké Remeslo Vyrobiť Z Guľôčkovej Plastelíny

Video: Aké Remeslo Vyrobiť Z Guľôčkovej Plastelíny

Video: Aké Remeslo Vyrobiť Z Guľôčkovej Plastelíny
Video: Пасхальные поделки своими руками Мастер-класс // DIY easter crafts 2024, Apríl
Anonim

Guličková plastelína je neobvyklý materiál na modelovanie. Skladá sa z malých guľôčok podobných guľôčkam, ktoré sú spojené najjemnejšími nitkami špeciálneho lepidla. Táto plastelína je pri práci veľmi pohodlná, pretože sa nezašpiní a nelepí sa na ruky.

Remeslá z guľôčkovej plastelíny
Remeslá z guľôčkovej plastelíny

Z guľôčkovej plastelíny môžete vytvoriť veľa zaujímavých remesiel. S jeho pomocou vyrábajú aplikácie, panely, zdobia fotorámčeky a vázy. Táto aktivita je ideálna pre malé deti a staršie deti. Aj dospelí sa viac zaoberajú remeslami. Skúste a urobíte niečo z guľôčkovej plastelíny.

vianočné dekorácie

Na výrobu takýchto ozdôb na vianočný stromček je potrebné v prvom rade pripraviť šablóny, to znamená nakresliť guľky alebo snehové vločky na kartón, alebo môžete nakresliť aj snehuliaka, Snehulienku, Ježiška. Potom ich vystrihnite a na ne z oboch strán poukladajte guľôčky z plastelíny. Priviažte nite k hračkám a ozdoby na vianočný stromček sú hotové!

Panel

Panel sa vyrába rovnako ľahko ako ozdoby na vianočný stromček. Ako základ urobte obrázok alebo iba rám. Ak máte hotovú maľbu, potom sa na ňu nanášajú gule tak, aby každá farba zodpovedala konkrétnemu objektu v maľbe. Ak ste vzali iba rám, potom musíte najskôr nakresliť nejaký druh výkresu a opraviť ho v ráme. A potom sú všetky akcie úplne rovnaké ako pri vytváraní panelu z hotového obrázka.

Váza na kvety

Na výrobu vázy si môžete vziať akúkoľvek nádobu. Je dobré, ak má zaujímavý tvar. Ďalej rolujte guľôčky plastelíny špeciálnym valčekom, aby ste vytvorili tenkú vrstvu. Je navinutý na tégliku, okraje sú zafixované a prebytok je odstránený. Teraz môžete zdobiť vázu. Tu je sloboda pre vaše fantázie. Môže to byť kvetina alebo kučeravý konár, alebo môžete pripevniť lienku. A teraz je vaša ladná váza pripravená! Môže zdobiť interiér domu alebo letnej chaty.

plyšový macko

Medvedie mláďa si môžu vyrobiť aj malé deti. K tomu je hrudka vyrobená z plastelínových guličiek - to bude hlava. Rovnakým spôsobom sa ďalej vyrábajú polotovary tela a labiek. A teraz musíte urobiť oči, nos, ústa a uši medveďa. Všetky jednotlivé časti remesla sa navzájom lepia. Medveď je pripravený!

Fotorámčeky

Fotorámčeky môžu byť tiež krásne ozdobené guľovou plastelínou. Tu sa môžete sami rozhodnúť, aký vzor na ňom vytvoríte. Takýto rám na fotografie môže byť predložený dieťaťu na dovolenku, alebo ho možno urobí samotné dieťa a dá ho priateľovi alebo priateľke.

Pomocou guľôčkovej plastelíny môžete robiť nielen jednotlivé remeslá, ale aj vytvárať celé kompozície. Témy pre ne môžu byť veľmi odlišné: napríklad „zvieratá v lese“, „guľatý tanec motýľov“a iné.

Odporúča: