Aké Sú Znaky C Mol

Obsah:

Aké Sú Znaky C Mol
Aké Sú Znaky C Mol

Video: Aké Sú Znaky C Mol

Video: Aké Sú Znaky C Mol
Video: 🌷Бумажные сюрпризы!🧀2 НОВИНКИ🥥НОВЫЙ КАТАЛОГ❤МАГАЗИН💐МЕГА РАСПАКОВКА🌹 бумажки 2024, Apríl
Anonim

Diela písané c mol znejú vynikajúco a nádherne. C mol pre klaviristov a gitaristov označuje klávesy strednej obtiažnosti. Má tri kľúčové znaky. Schéma kvarteto-piateho kruhu im pomôže pri ich riešení.

Nájdite paralelu dur na moll
Nájdite paralelu dur na moll

Trochu o paralelných klávesoch

Každá menšia stupnica zodpovedá paralelnej dur. Aby ste to určili, musíte si vybudovať malú tretinu z prvého stupňa pôvodnej maloletej. Na klávesnici vyhľadajte kláves „pred“. Pamätajte, ako je postavená malá tretina. Tento interval sa skladá z jeden a pol tónu a označuje sa ako m3. Vo vzdialenosti menšej tretiny od kľúča „C“bude kľúč „E“, to znamená, že paralelný hlavný kľúč k klávesu C bude menší.

Ako používať štvrtý piaty kruh

Ak chcete nakresliť diagram štvrtého piateho kruhu, musíte si predstaviť ciferník. Každé hlavné tlačidlo zodpovedá určitému číslu na hodinách. Napríklad na samom vrchole, kde sa zvyčajne nachádza číslo 12, je C dur - kľúč bez znakov klávesov. Nachádza sa tu tiež paralelný vedľajší kľúč, to znamená menší. V smere hodinových ručičiek budú ostré klávesy umiestnené vo vzostupnom poradí podľa počtu kľúčových znakov. Jedná sa o dur G a E moll, D dur a B moll, A dur a F moll atď. Aby ste určili každý ďalší kľúč, musíte z tonika vybudovať čistú pätinu, teda interval, ktorý je označený ch5. Ak chcete radšej odpočítavať intervaly, musíte si vytvoriť čistú štvrtú, teda ch4.

Ploché kľúče

Uveďte ploché kľúče. Ak to chcete urobiť, zo zvuku „C“alebo „A“zostrojte čistú pätinu alebo nahor čistú štvrtinu. V obidvoch prípadoch dostanete zvuky „F“a „D“, to znamená, že ďalší z počtu postáv bude F dur a paralelný D moll. Vynesením štvrtého nadol zo zvuku „F“alebo „D“získate „B-plochý“alebo „G“, teda hlavný a vedľajší s dvoma kľúčovými postavami (B-plochý a E-plochý). Postavením ďalšieho piateho nadol nájdete ďalší pár klávesov - Es dur a C mol. To znamená, že ako v c mol, tak aj v durovej paralelne s kľúčom sú tri byty: byt B, byt E a byt A.

Vidlica C Minor

Rovnako ako ostatné menšie stupnice, aj C moll má tri príchute: prírodnú, harmonickú a melodickú. U harmonickej menšiny siedmy krok stúpa smerom nahor aj nadol. To znamená, že namiesto zvuku „B-flat“musíte brať „B“. V melodickej mollovej tónine stúpa šiesty a siedmy krok vzostupným smerom. Klesajúci melodický mol sa hrá rovnako ako prirodzený moll. Znaky naznačujúce zvýšenie počtu krokov nie sú umiestnené spolu s kľúčom.

C minor triáda

Niekedy musíte okamžite zostaviť akord C minor bez toho, aby ste sa naučili stupnicu. Ako každá menšia tonická triáda, aj c mol pozostáva z dvoch tretín - durovej a mollovej. Menší je umiestnený dole, medzi prvým a tretím stupňom - interval jeden a pol tónu, to znamená, že stredný zvuk triády bude „E plochý“. Spočítaním dvoch tónov z tohto klávesu získate piaty krok - zvuk „G“.

Odporúča: