Ako Napísať Spomienku

Obsah:

Ako Napísať Spomienku
Ako Napísať Spomienku

Video: Ako Napísať Spomienku

Video: Ako Napísať Spomienku
Video: Тоботы. Атлон - 21-30 2024, Smieť
Anonim

Každý človek, ktorý je v dospelosti, myslí na život, ktorý prežil. Čoraz častejšie prichádzajú spomienky na minulé udalosti, ľudia, s ktorými ich osud spojil, ich vlastné činy, ktoré zmenili nielen vás, ale aj ostatných ľudí. Človek vidí svoj vlastný život ako zaujímavý, vzrušujúci, existuje prirodzená túžba zdieľať skúsenosti, nahromadená múdrosť, preto starší ľudia tak radi hovoria o svojej mladosti. Niektorí sa dokonca odvážia napísať spomienku.

Ako napísať spomienku
Ako napísať spomienku

Je to nevyhnutné

  • - písací stroj, počítač alebo papier a pero;
  • - voľný čas;
  • - literárne schopnosti

Inštrukcie

Krok 1

Popremýšľajte, kto bude čítať vaše spomienky? Za týmto účelom analyzujte zamýšľaný obsah budúcej knihy. Aké cenné veci sa vo vašom živote stali, človek v akom veku bude mať záujem tieto udalosti opísať? Po predstavení ľudí, pre ktorých budete písať, sa bude o niečo ľahšie rozhodovať o štýle prezentácie a obsahu.

Krok 2

Pracujte vlastným tempom. Nájdite si čas a začnite písať odkiaľkoľvek. Nie je potrebné dodržiavať chronologické poradie udalostí. Poradie prezentácie je možné kedykoľvek upraviť pozdĺž alebo na konci práce na knihe. Píšte do samostatných kapitol, aby ste si uľahčili ich neskoršiu výmenu.

Krok 3

Vyberte si nástroj na písanie memoárov. Ak to chcete urobiť, skúste písať na počítači. Je to pohodlné, pretože si neskôr nemusíte požičiavať sadzač. Aj keď práca s sadzačom má svoje výhody. Môžete diktovať svoj vlastný text a pri práci ho vylepšovať a upravovať. Ak je to vhodné, píšte ručne alebo napíšte. Na vytvorenie konceptu neexistujú žiadne pravidlá. Toto je vaša osobná voľba a otázka pohodlia.

Krok 4

Využite dovolenku alebo dôchodok na prácu na svojich pamätiach. Najlepšie je vzdialiť sa od svojho obvyklého okolia. Napríklad na vidiecky dom, na letné sídlo, k moru. Akékoľvek miesto, kde môžete pokojne a ľahko pracovať.

Krok 5

Použite svoj archív fotografií na prácu na svojich pamätiach. Fotografie môžu prebudiť požadované spomienky a hlavne pocity. Čím je vaša spomienka emocionálne nabitejšia, tým lepšie. Ak vezmeme do úvahy tváre ľudí, s ktorými ťa osud priniesol, určite si budeš pamätať všetky svoje životné udalosti podrobne a budeš schopný v knihe preniesť svoje pocity.

Krok 6

Vytvorte spomienku na nejakú ústrednú udalosť. Napríklad na stretnutí s nejakou slávnou a jedinečnou osobou. V centrálnej časti knihy, bližšie k vyvrcholeniu, podrobne opíšte toto stretnutie, povedzte o vzťahu, ktorý vás spojil s touto osobou. Buďte pravdiví, nepreháňajte fakty. Popíšte všetko tak, ako to bolo. Popíšte však svoje emočné dojmy, úvahy o tomto stretnutí a to, ako to ovplyvnilo váš život, čo najširšie, podrobnejšie a zaujímavejšie.

Odporúča: