Ako Točiť Loptou

Obsah:

Ako Točiť Loptou
Ako Točiť Loptou

Video: Ako Točiť Loptou

Video: Ako Točiť Loptou
Video: ⚡TOP 5 Cvičení ⚽ | Rozvoj Driblingu | Ako zlepším dribling s loptou ? | 5 Dribbling Drills ⚽ 2024, Apríl
Anonim

Keď sledujete ďalší zápas zo série Národnej basketbalovej asociácie, vždy pozorne sledujete športovcov, ktorí si šikovne krútia loptou na prste. Toto je podívaná, ktorá je hypnotizujúca a neumožňuje odtrhnúť zrak od televízneho monitora. A na tréningu alebo v škole sa snažíte opakovať to isté. Ale nemôžete točiť loptou ako profesionáli v basketbale. Tento záludný trik má svoje tajomstvá, o ktorých sa teraz dozviete.

Ako točiť loptou
Ako točiť loptou

Je to nevyhnutné

Basketbal, ruka

Inštrukcie

Krok 1

Ako sa vám môže zdať, trik sa vyznačuje svojou originalitou a pri vykonávaní má určité ťažkosti. Dlhý tréning vám ale pomôže urobiť tento trik. Pochopením algoritmu sa naučíte, ako loptu dlho otáčať. Potom to môžete vyskúšať nielen s loptou, ale aj s inými improvizovanými predmetmi, napríklad s knihou, nožom, perom atď.

Ako točiť loptou
Ako točiť loptou

Krok 2

Lepšie je začať cvičiť v pokojnom a pokojnom prostredí, kde vám nebudú prekážať pokyny niekoho iného. Je vhodné zvoliť miesto, kde sa budete cítiť slobodne, t.j. byt nie je najvhodnejšou možnosťou. Okrem toho existuje riziko rozbitia niečoho v byte. Určte si svoju pozíciu a zaujmite východiskovú pozíciu, pamätajte na cviky: chodidlá na šírku ramien, ruky pred sebou.

Ako točiť loptou
Ako točiť loptou

Krok 3

Zdvihnite loptu. Pri krútení lopty ohýbajte krútiace rameno do pravého uhla (90 stupňov). Snažte sa držať loptu aspoň jeden meter od zeme, najlepšie vo výške očí. Roztočte loptičku prudkým pohybom ruky a vizuálne nájdením stredu rotácie vložte pod ňu priamy prst. Pamätajte, ako bola vretenica v detstve skrútená: čím viac sa točíte, tým viac vreteníc rotácia spôsobí. Ak vložíte prst do drážky v textúre lopty, lopta sa rýchlo zastaví. Skúste urobiť propagáciu viackrát - je to už málo? Ste teda na dobrej ceste.

Odporúča: